Priprava te jedi je preprosta, pa tudi časa nam ne bo vzela preveč, zato bo kot nalašč za večerjo. Za pripravo lahko uporabimo tudi druge vrste zelenjave.
Sestavine (za 4 osebe):
- 1 drobno sesekljana šalotka,
- 2 strta stroka česna,
- 3 nastrgani korenčki,
- 2 majhni nastrgani bučki,
- 1 drobno narezan manjši gomolj koromača,
- 2 sesekljana paradižnika,
- 6 jajc,
- 150 g nastrganega sira,
- ½ žličke soli,
- ¼ žličke zmletega črnega popra,
- 1 žlica sesekljanih listkov koromača,
- 3 sesekljani listki bazilike,
- maščoba za namastitev ponve.
Priprava:
- Pečico segrejemo na 180 °C in namastimo nepregorno ponev ali okrogel pekač.
- Na maslu popečemo šalotko in česen. Dodamo korenček, bučke, koromač in paradižnik ter zelenjavo pražimo 5 minut. Preložimo jo v skledo in ohladimo.
- Posebej razžvrkljamo jajca, primešamo sir ter solimo in popramo. Jajčno zmes zlijemo na ohlajeno zelenjavo. Dodamo sesekljane listke koromača in bazilike ter dobro premešamo.
- Zmes naložimo v pripravljen pekač, poravnamo jo z žlico in v segreti pečici pečemo 15 minut.
- Ko je pečenjak gotov, še vročega razrežemo na kose in takoj ponudimo.