Sestavine:
- 400 g špagetov
- 2 ali 3 stroki česna
- 1 rdeč čili
- sol
- olivno olje.
Pristavimo veliko kozico vode. Ko voda zavre, jo osolimo in damo vanjo špagete. Medtem segrevamo v široki ponvi olje, olupljene in prerezane stroke česna in očiščen, na kockice narezan čili. Počasi pražimo nekaj minut, toliko, da česen zadiši. Ko so špageti napol kuhani, jih odcedimo, vodo od kuhanja pa prestrežemo in prihranimo. Špagete stresemo v ponev k česnu in čiliju. Pražimo dalje in postopoma, po zajemalkah prilivamo vodo od kuhanja špagetov (kot da bi kuhali rižoto). Novo zajemalko vode prilijemo šele, ko se voda v ponvi pokuha. Ponavljamo, dokler niso špageti kuhani na zob. Pri tem se v ponvi ustvari okusna kremasta omaka. Špagete postrežemo takoj, ko so kuhani.