Zanimivosti

Panirani zrezki z grško solato

Maja Poljšak, Maja
20. 9. 2017, 15.00
Deli članek:

Če ste bili letos v Grčiji, se še spomnite okusa….

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 veliki panirani zrezki
  • 4 rezine kruha za opečenec
  • 4 paradižniki
  • 1 velika solatna kumara s tanko lupino
  • 50 g zelenih oliv
  • 50 g črnih oliv
  • 6 v olju vloženih suhih paradižnikov
  • 2 stroka česna
  • 250 do 300 g grškega jogurta
  • sol in poper

Priprava:

  1. Pečico ogrejemo na 200 stopinj, plitev pekač obložimo s papirjem za peko in nanj položimo panirane zrezke. Kruh narežemo na kockice. Paradižnike in kumaro umijemo. Paradižnike narežemo na kockice in stresemo v skledo. Kumaro po dolgem prerežemo, z žličko izdolbemo semena, nato en del kumare narežemo na kockice in jih dodamo paradižniku.
  2. Vložene suhe paradižnike odcedimo in na drobno zrežemo, olive nasekljamo in vse primešamo paradižniku. Drugi del kumare naribamo in damo v manjšo skledo. Dodamo pretlačen česen, solimo in popramo ter zmešamo z jogurtom.
  3. Pekač z zrezki postavimo v ogreto pečico za 15 do 20 minut, nato zrezke takoj damo na krožnike, obložimo z grško solato in postrežemo z jogurtovo pomako.