Sestavine za 4 osebe:
- 4 veliki panirani zrezki
- 4 rezine kruha za opečenec
- 4 paradižniki
- 1 velika solatna kumara s tanko lupino
- 50 g zelenih oliv
- 50 g črnih oliv
- 6 v olju vloženih suhih paradižnikov
- 2 stroka česna
- 250 do 300 g grškega jogurta
- sol in poper
Priprava:
- Pečico ogrejemo na 200 stopinj, plitev pekač obložimo s papirjem za peko in nanj položimo panirane zrezke. Kruh narežemo na kockice. Paradižnike in kumaro umijemo. Paradižnike narežemo na kockice in stresemo v skledo. Kumaro po dolgem prerežemo, z žličko izdolbemo semena, nato en del kumare narežemo na kockice in jih dodamo paradižniku.
- Vložene suhe paradižnike odcedimo in na drobno zrežemo, olive nasekljamo in vse primešamo paradižniku. Drugi del kumare naribamo in damo v manjšo skledo. Dodamo pretlačen česen, solimo in popramo ter zmešamo z jogurtom.
- Pekač z zrezki postavimo v ogreto pečico za 15 do 20 minut, nato zrezke takoj damo na krožnike, obložimo z grško solato in postrežemo z jogurtovo pomako.