Zanimivosti

Omleta s paradižnikom in sirom

Maja Poljšak, Maja
19. 9. 2017, 15.00
Deli članek:

Ni treba, da je vsak obrok »zapleten«. Tudi preproste stvari so lahko okusne!

Sestavine za 4 osebe:

  • 300 g paradižnika
  • 10 debelih jajc
  • 3 žlice olja za omlete
  • 3 žlice olja za špinačno solato
  • 8 rezin sira
  • 250 g mlade špinače
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • sol in poper
  • 1/2 žličke sladkorja

Priprava:

  1. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Paradižnik narežemo na kockice, damo v cedilo, potresemo s sladkorjem in ščepom soli in pustimo, da se odcedi. Špinačo dobro operemo in odcedimo, kasneje jo solimo in popramo, pokapljamo z oljem in balzamičnim kisom.
  2. Rumenjake ločimo od beljakov in beljake s ščepom soli stepemo v sneg. V skledi gladko zmešamo rumenjake, nato jim z lopatico previdno primešamo beljakov sneg.
  3. Ponev namažemo z oljem, vanjo vlijemo polovico jajčne zmesi in pri nizki temperaturi pečemo 2 minuti. Nato omleto obrnemo in preložimo na naoljen pekač. Postopek ponovimo z ostankom jajčne zmesi, nato omleti obložimo z odcejenim paradižnikom.
  4. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 4 minute. Nazadnje omleti s pomočjo pokrovke prepognemo, ju obložimo z rezinami sira, prerežemo in postrežemo s špinačno solato.