Sestavine za 4 osebe:
- 300 g paradižnika
- 10 debelih jajc
- 3 žlice olja za omlete
- 3 žlice olja za špinačno solato
- 8 rezin sira
- 250 g mlade špinače
- 2 žlici balzamičnega kisa
- sol in poper
- 1/2 žličke sladkorja
Priprava:
- Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Paradižnik narežemo na kockice, damo v cedilo, potresemo s sladkorjem in ščepom soli in pustimo, da se odcedi. Špinačo dobro operemo in odcedimo, kasneje jo solimo in popramo, pokapljamo z oljem in balzamičnim kisom.
- Rumenjake ločimo od beljakov in beljake s ščepom soli stepemo v sneg. V skledi gladko zmešamo rumenjake, nato jim z lopatico previdno primešamo beljakov sneg.
- Ponev namažemo z oljem, vanjo vlijemo polovico jajčne zmesi in pri nizki temperaturi pečemo 2 minuti. Nato omleto obrnemo in preložimo na naoljen pekač. Postopek ponovimo z ostankom jajčne zmesi, nato omleti obložimo z odcejenim paradižnikom.
- Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 4 minute. Nazadnje omleti s pomočjo pokrovke prepognemo, ju obložimo z rezinami sira, prerežemo in postrežemo s špinačno solato.