Zanimivosti

Lisičke z jajcem in krompirjem

Alan Kavčič, Avenija
2. 9. 2017, 15.00
Deli članek:

Kreacije Jureta Tomiča so na prvi pogled preproste, a vendar presenetijo s čistostjo okusa in drznimi kombinacijami.

Sestavine:

  • 400 g lisičk
  • malo pora
  • sol
  • poper
  • sir tolminc
  • 4 jajca
  • krompir

Priprava:

  1. Lisičke razrežemo, na ponvi rahlo popražimo na kolobarje narezan por in na njem popražimo lisičke. Posolimo, popramo in dušimo približno 10 minut, po potrebi lahko malo zalivamo z vodo … Na koncu rahlo posujemo z naribanim tolmincem, da dobimo lepo kremo.
  2. V drugi posodi zavremo vodo, ki jo malo posolimo in dodamo čisto malo kisa. V tem poširamo jajca. (Jajce stremo v skodelico, s kuhalnico pomešamo rahlo brbotajočo vodo, da ustvarimo vrtinec in vanj nežno vlijemo jajce.)
  3. Na krožnik najprej položimo lisičke, na vrh poširano jajce in na koncu posujemo s hrustljavim krompirjem.