Sestavine za 4 osebe:
- 8 piščančjih krač
- sol in poper
- 4 žlice olja
- 1 zvrhana žlica mlete sladke paprike
- 1 ščepec ostre paprike (po želji)
- 250 g kuskusa
- 4 paradižniki
- 1 kumara
- 3 žlice olivnega olja
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 2 žlici na drobno zrezanega drobnjaka
- 1/3 skodelice vloženih srebrnih čebulic
- 1/3 skodelice izkoščičenih črnih oliv
Priprava:
- Piščančje krače damo v pekač, pokapljamo jih zžlico olja, solimo in popramo ter v pečici, ogreti na 200 stopinj, pečemo 45 minut. Medtem v skledici zmešamo tri žlice olja, sladko in ostro papriko, da dobimo nekakšno pasto. Po 25 minutah pečenja krače premažemo s to pasto in spečemo do konca.
- Medtem ko se krače pečejo, skuhamo kuskus po navodilih na vrečki, ga pokapljamo z žlico olivnega olja, z vilicami premešamo, da se razdrobi, in pustimo, da se ohladi. Paradižnike in olupljeno kumaro narežemo na kocke, solimo in popramo, pokapljamo z dvema žlicama olivnega olja in čez nekaj časa še s kisom.
- Kuskusu primešamo drobnjak, srebrne čebulice, na koleščke narezane olive in nazadnje še paradižnike in kumaro, vse premešamo in postrežemo s pečenimi kračami.