Zanimivosti

Pečene piščančje krače s solato iz kuskusa

Maja Poljšak, Maja
2. 9. 2017, 09.00
Deli članek:

Perutničke, krače, bedra, prsi ali kar cel pečen v pečici - piščanec nam vedno tekne.

Sestavine za 4 osebe:

  • 8 piščančjih krač
  • sol in poper
  • 4 žlice olja
  • 1 zvrhana žlica mlete sladke paprike
  • 1 ščepec ostre paprike (po želji)
  • 250 g kuskusa
  • 4 paradižniki
  • 1 kumara
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 2 žlici na drobno zrezanega drobnjaka
  • 1/3 skodelice vloženih srebrnih čebulic
  • 1/3 skodelice izkoščičenih črnih oliv

Priprava:

  1. Piščančje krače damo v pekač, pokapljamo jih zžlico olja, solimo in popramo ter v pečici, ogreti na 200 stopinj, pečemo 45 minut. Medtem v skledici zmešamo tri žlice olja, sladko in ostro papriko, da dobimo nekakšno pasto. Po 25 minutah pečenja krače premažemo s to pasto in spečemo do konca.
  2. Medtem ko se krače pečejo, skuhamo kuskus po navodilih na vrečki, ga pokapljamo z žlico olivnega olja, z vilicami premešamo, da se razdrobi, in pustimo, da se ohladi. Paradižnike in olupljeno kumaro narežemo na kocke, solimo in popramo, pokapljamo z dvema žlicama olivnega olja in čez nekaj časa še s kisom.
  3. Kuskusu primešamo drobnjak, srebrne čebulice, na koleščke narezane olive in nazadnje še paradižnike in kumaro, vse premešamo in postrežemo s pečenimi kračami.