Zanimivosti

Ta teden kuhamo s … pevcem Damjanom Murkom

Lara Paukovič, Zvezde
1. 9. 2017, 09.00
Deli članek:

»Ko sva se z ženo Majo spoznala, me je očarala tudi s kuho, in prva jed, ki mi jo je pripravila, so bili široki rezanci z morskimi sadeži.«

Osebni arhiv
Ženo je osrečil s svojo podobo.

Se spominja Damjan Murko, pri katerem rek ljubezen gre skozi želodec še kako drži. Tako se je njihove priprave kar hitro naučil tudi sam. Z izjemo te jedi sicer priznava, da se v kuhinji ne znajde najboljše. »Kuham enkrat na leto, za obletnico poroke, in to že skoraj deset let, kar tudi ni mačji kašelj – ne mislim kuhanja, pač pa to, da si skoraj deset let poročen z isto žensko. Malo za šalo, malo zares.« Ta usoden recept ljubezni, kot sam imenuje recept za testenine z morskimi sadeži, ki ju je z ženo povezal, je želel deliti tudi z bralci Zvezd.

Sestavine:

  • olivno olje
  • čebula
  • česen
  • pelati (1 majhna konzerva ali pa še manj)
  • morski sadeži
  • začimbe (sol, poper, vegeta)
  • rumenjak
  • kisla smetana
  • široki rezanci
stroski, nasveti, finance, zavarovanje, generali, nalozbe

Zanimivosti

Odgovorno v prihodnost z naložbenim zavarovanjem

Priprava:

Na olju prepražite čebulo, da postekleni, dodajte česen, pražite, da zadiši, dodajte pelate in jih na kar močnem ognju prepražite, da razpadejo. Dodajte morske sadeže, prepražite in malo podušite – lahko dodate tudi sok pelatov. Damjan opozarja, da omaka ne sme biti preredka in ne sme je biti preveč. Posebej skuhajte testenine in jih odcejene stresite v posodo z omako. Premešajte, da se rezanci povežejo z omako. V posodici posebej zmešajte rumenjak z lončkom kisle smetane ter vse skupaj vlijte k testeninam. Temeljito premešajte in pustite nekaj časa na majhnem ognju (vmes po potrebi premešajte), da se omaka s smetano zgosti.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost