Zanimivosti

Pita z rabarbaro in jagodami

Zvonka Labernik, Ženska
24. 8. 2017, 15.00
Deli članek:

Tale različica z rabarbaro in jagodami je prijetnega in zaradi rabarbare nekoliko kiselkastega okusa.

Sestavine (za model premera 24 cm) za testo:

  • 300 g bele pšenične moke,
  • 170 g na kocke narezanega surovega masla,
  • 100 g sladkorja,
  • 1 žlica vaniljevega sladkorja,
  • 1 jajce,
  • 2 žlici mrzle vode,
  • za nadev:
  • 200 g rabarbare,
  • 200 g jagod,
  • 150 g sladkorja,
  • ½ žličke zmletega cimeta,
  • 3 jajca,
  • 2 žlici jedilnega škroba,
  • 50 ml sladke smetane,
  • 2 žlici sladkorja,
  • 1 žlica vaniljevega sladkorja,
  • 2 žlici jedilnega škroba.
PAPIR_shutterstock_1418237465

Izpostavljeno

Trajnost v papirni industriji

Priprava:

  1. Moko presejemo in jo z maslom pognetemo v grobe drobtine. Vgnetemo še obe vrsti sladkorja, jajce in vodo. Testo oblikujemo v kepo, zavijemo jo v plastično folijo in za 2 uri damo v hladilnik.
  2. Medtem pripravimo nadev. Rabarbaro olupimo, polovico narežemo na drobne koščke, preostale pa vzdolžno razpolovimo in razrežemo na rombe. Polovico jagod drobno sesekljamo, preostale pa vzdolžno razpolovimo. Posebej s polovico sladkorja, jedilnega škroba in vaniljevega sladkorja zmešamo kocke sadja, s preostalo polovico sestavin pa rombe rabarbare in polovice jagod.
  3. Pečico segrejemo na 180 C.
  4. Testo razvaljamo ter z njim obložimo dno in obod modela. Prebodemo ga z vilicami in nadevamo s koščki sadja.
  5. Posebej zmešamo sestavine za preliv in ga polijemo po koščkih sadja. Po vrhu razporedimo rombe rabarbare in polovice jagod.
  6. Pito postavimo v pečico in jo pečemo od 35 do 40 minut.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja