Sestavine (za model premera 24 cm) za testo:
- 300 g bele pšenične moke,
- 170 g na kocke narezanega surovega masla,
- 100 g sladkorja,
- 1 žlica vaniljevega sladkorja,
- 1 jajce,
- 2 žlici mrzle vode,
- za nadev:
- 200 g rabarbare,
- 200 g jagod,
- 150 g sladkorja,
- ½ žličke zmletega cimeta,
- 3 jajca,
- 2 žlici jedilnega škroba,
- 50 ml sladke smetane,
- 2 žlici sladkorja,
- 1 žlica vaniljevega sladkorja,
- 2 žlici jedilnega škroba.
Priprava:
- Moko presejemo in jo z maslom pognetemo v grobe drobtine. Vgnetemo še obe vrsti sladkorja, jajce in vodo. Testo oblikujemo v kepo, zavijemo jo v plastično folijo in za 2 uri damo v hladilnik.
- Medtem pripravimo nadev. Rabarbaro olupimo, polovico narežemo na drobne koščke, preostale pa vzdolžno razpolovimo in razrežemo na rombe. Polovico jagod drobno sesekljamo, preostale pa vzdolžno razpolovimo. Posebej s polovico sladkorja, jedilnega škroba in vaniljevega sladkorja zmešamo kocke sadja, s preostalo polovico sestavin pa rombe rabarbare in polovice jagod.
- Pečico segrejemo na 180 C.
- Testo razvaljamo ter z njim obložimo dno in obod modela. Prebodemo ga z vilicami in nadevamo s koščki sadja.
- Posebej zmešamo sestavine za preliv in ga polijemo po koščkih sadja. Po vrhu razporedimo rombe rabarbare in polovice jagod.
- Pito postavimo v pečico in jo pečemo od 35 do 40 minut.