Zanimivosti

Piščančje krače s stročjim fižolom

Zvonka Labernik, Ženska
23. 8. 2017, 15.00
Deli članek:

Za nedeljsko kosilo bodo piščančje kračke kot nalašč, saj se hkrati z mesom peče tudi priloga.

Stročji fižol se bo navzel sokov piščanca in bo polnejšega okusa, piščančje meso pa bo zelo sočen.

Sestavine (za 4 osebe):

  • 8 piščančjih krač (približno 800 g),
  • 1 žlička soli,
  • ½ žličke zmletega črnega popra,
  • ½ žličke zmlete rdeče paprike,
  • sveže iztisnjen sok 1 limone,
  • 2 žlici olivnega olja,
  • 500 g očiščenega in na manjše koščke narezanega zelenega stročjega fižola,
  • 2 na kocke narezana paradižnika,
  • 30 g sesekljanih pistacij,
  • 1 vejica svežega rožmarina.

Priprava:

  1. Krače natremo s polovico soli in popra ter rdečo papriko. Pokapamo jih s polovico limoninega soka in za 1 uro damo v hladilnik.
  2. Pečico segrejemo na 190 °C in pekač namastimo s ½ žlice olivnega olja. Vanj naložimo stročji fižol in paradižnik, posujemo s pistacijami, česnom ter preostalima soljo in poprom. Sestavine dobro premešamo in vmes položimo piščančje krače. Vse skupaj pokapamo še s preostalim oljem in dodamo rožmarin.
  3. Jed pečemo 45 minut ter vmes fižol in paradižnik nekajkrat premešamo ter piščanca polijemo s sokom, ki se je nabral v pekaču.