Stročji fižol se bo navzel sokov piščanca in bo polnejšega okusa, piščančje meso pa bo zelo sočen.
Sestavine (za 4 osebe):
- 8 piščančjih krač (približno 800 g),
- 1 žlička soli,
- ½ žličke zmletega črnega popra,
- ½ žličke zmlete rdeče paprike,
- sveže iztisnjen sok 1 limone,
- 2 žlici olivnega olja,
- 500 g očiščenega in na manjše koščke narezanega zelenega stročjega fižola,
- 2 na kocke narezana paradižnika,
- 30 g sesekljanih pistacij,
- 1 vejica svežega rožmarina.
Priprava:
- Krače natremo s polovico soli in popra ter rdečo papriko. Pokapamo jih s polovico limoninega soka in za 1 uro damo v hladilnik.
- Pečico segrejemo na 190 °C in pekač namastimo s ½ žlice olivnega olja. Vanj naložimo stročji fižol in paradižnik, posujemo s pistacijami, česnom ter preostalima soljo in poprom. Sestavine dobro premešamo in vmes položimo piščančje krače. Vse skupaj pokapamo še s preostalim oljem in dodamo rožmarin.
- Jed pečemo 45 minut ter vmes fižol in paradižnik nekajkrat premešamo ter piščanca polijemo s sokom, ki se je nabral v pekaču.