Zanimivosti

Sorbet iz lubenice

Revija Zarja
15. 8. 2017, 15.00
Deli članek:

Le zakaj se nismo tega domislili že prej, si rečejo vsi, ki pripravijo sorbet z lubenico ali drugim sadjem.

Recept je preprost, užitek pa velik. Namesto vode, v kateri po receptu raztopimo sladkor, lahko uporabimo ledene kocke, ki jih zmeljemo v električnem mešalniku skupaj s sadjem, ali pa uporabimo sladko belo vino, če sorbeta ne bodo jedli otroci. Za romantične: sorbet pripravimo s šampanjcem, ga postrežemo v zatemnjeni sobi in ga nikoli ne jemo sami.

hipno-diploma, hipnoza

Njena.si

Inina zgodba: to je recept za njeno popolno preobrazbo

Sestavine:

  • 500 g lubenice
  • 150 g sladkorja
  • 150 ml vode
  • 100 ml sladke smetane,
  • 2 žlici limoninega soka

Priprava:

  1. Vodo in sladkor damo v posodo in segrejemo ter mešamo, da se sladkor raztopi, a ni treba, da zavre. Tako nastane sirup, ki ga ohladimo in nato damo še v hladilnik.
  2. Lubenico narežemo na kose, odstranimo vse pečke, sredico damo v električni mešalnik in zmeljemo v kremo. Prilijemo smetano in ohlajen sirup, nato še limonin sok.
  3. Mešanico damo v posodo s pokrovom, ki jo postavimo v zamrzovalnik. Vsake pol ure jo premešamo, to ponovimo petkrat ali šestkrat. Nato sorbet pustimo v hladilniku čez noč in ga postrežemo kot sladoled. Okrasimo ga z vršički sveže mete.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja