Zanimivosti

Ribji file z orehovo skorjico in koruzno salso

Maja Poljšak, Maja
6. 8. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Vedno ko je le mogoče, se odločite za ribe!

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 kosi (450 g) fileja bele ribe brez kože
  • 1 žlica olivnega olja
  • 2 žlici majoneze
  • sol in sveže mleti poper
  • 45 g popečenih in nasekljanih lešnikov ali mandljev
  • 200 g odcejene mlade koruze iz pločevinke
  • 1/2 zelene paprike
  • 1/4 rdeče čebule
  • 2 žlici limetinega soka
  • 1 manjši strok česna, pretlačen
  • 6 zrnc rdečega popra
  • 1 žlica sesekljanega svežega peteršilja
hipno-diploma, hipnoza

Njena.si

Inina zgodba: to je recept za njeno popolno preobrazbo

Priprava:

  1. Pečico ogrejemo na 220 stopinj. Plitev steklen pekač namažemo z oljem, vanj zložimo ribje fileje, jih namažemo z majonezo, potresemo z lešniki in popramo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 15 minut.
  2. Medtem ko se ribji fileji pečejo, v skledici zmešamo odcejeno koruzo, sesekljano papriko in čebulo, limetin sok, česen, ščep soli, zdrobljen rdeči poper in nazadnje primešamo še peteršilj. Pečene ribje fileje damo na krožnike in zraven ponudimo koruzno salso.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost