Zanimivosti

Sladkanje s krompirjem – Čokoladni hrustljavčki

M.O.Ž., Jej Zdravo
4. 7. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Ljubitelji tega gomolja bodo prišli na svoj račun, če jim bomo postregli s hrustljavo zapečenimi krompirjevimi rezinami, pomočenimi v temno čokolado.

Sestavine:

  • 900 g krompirja
  • 30 g moke
  • 1 žlička soli
  • 200 g temne čokolade (vsaj 60 % kakava)
  • grobo mleta morska sol

Priprava:

Krompir olupimo in naribamo. Odvečno tekočino odlijemo, dodamo moko in sol. Oblikujemo tanke polpetke, jih spečemo v ponvi, odlagamo na papirnato kuhinjsko brisačo in pomakamo v stopljeno čokolado. Potresemo s soljo in takoj postrežemo!