Sestavine za 4 osebe:
- 1 korenček
- 1 majhen košček zelene
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 4 žlice olivnega olja
- 700 ml temnega rdečega vina
- 300 ml čiste juhe
- 2 lovorova lista
- 4 vejice timijana
- 250 g rikote
- nekaj lističev bazilike
- sol, poper
- 500 g bučk
- 300 g špagetov
- 80 g nastrganega parmezana
Priprava:
- Korenje ostrgamo, zeleno, čebulo in česen olupimo ter vso zelenjavo na drobno sesekljamo. Popražimo jo na dveh žlicah olja. Prelijemo z juho in vinom, dodamo lovor in dve vejici timijana ter kuhljamo pol ure.
- Rikoto zmešamo s sesekljano baziliko, solimo, popramo. Bučke umijemo, jih narežemo na palčke in skupaj s preostalim timijanom na olju pražimo 5 minut.
- Špagete kuhamo v vreli slani vodi 3 minute. Medtem precedimo v vinu kuhano zelenjavo, vino prihranimo in vanj stresemo špagete. Kuhamo jih še 5 minut, solimo, popramo.
- Špagete stresemo na krožnike, potresemo jih z bučkami, dodamo rikoto in potresemo s parmezanom.