Sestavine za 4 ali 6 kosov:
- 450 g mlete govedine
- 50 g na kockice narezane močno
- papricirane suhe klobase ali salame
- 1 žlica mlete prekajene paprike
- 3 paradižniki
- 1 zelena paprika
- 1 mlada čebulica
- 1 žlica olivnega olja
- 1 žlica paradižnikovega kečapa
Priprava:
- V skledi zmešamo meso, kockice klobase, mleto prekajeno papriko in na kockice narezan paradižnik. Z rokami vse pregnetemo in oblikujemo polpete, jih zložimo na krožnik, pokrijemo s folijo in pustimo počivati vsaj 5 minut.
- Preostala dva paradižnika in papriko očistimo in zrežemo na kockice, dodamo na drobno zrezano mlado čebulico, primešamo olje in kečap.
- Polpete spečemo na žaru, v pečici pod vklopljenim žarom ali v ponvi z rebrastim dnom. Z vsake strani jih pečemo od 4 do 6 minut, nato jih postrežemo z zelenjavno salso in popečenim domačim kruhom.