Zanimivosti

Goveji polpeti po špansko

Maja Poljšak, Maja
28. 6. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Ideja za kosilo, ki vas bo zagotovo navdušila.

arhiv

Sestavine za 4 ali 6 kosov:

  • 450 g mlete govedine
  • 50 g na kockice narezane močno
  • papricirane suhe klobase ali salame
  • 1 žlica mlete prekajene paprike
  • 3 paradižniki
  • 1 zelena paprika
  • 1 mlada čebulica
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 žlica paradižnikovega kečapa

Priprava:

  1. V skledi zmešamo meso, kockice klobase, mleto prekajeno papriko in na kockice narezan paradižnik. Z rokami vse pregnetemo in oblikujemo polpete, jih zložimo na krožnik, pokrijemo s folijo in pustimo počivati vsaj 5 minut.
  2. Preostala dva paradižnika in papriko očistimo in zrežemo na kockice, dodamo na drobno zrezano mlado čebulico, primešamo olje in kečap.
  3. Polpete spečemo na žaru, v pečici pod vklopljenim žarom ali v ponvi z rebrastim dnom. Z vsake strani jih pečemo od 4 do 6 minut, nato jih postrežemo z zelenjavno salso in popečenim domačim kruhom.