Bogato začinjeni in pečeni artičokini srčki so prava poslastica, pa še zdrava izbira so. Vsebujejo veliko vitaminov in mineralov ter kemijskih spojin, ki znižujejo raven sladkorja in maščob v krvi.
Sestavine (za 4 osebe):
- 8 artičokinih srčkov,
- 3 žlice olivnega olja,
- 1 žlica paradižnikove mezge,
- 3 žlice sojine omake,
- 1 žlica tekočega medu,
- 2 strta stroka česna,
- ½ žličke soli,
- 1 žlička rdeče paprike v prahu,
- 2 žlici sezamovih semen.
Priprava:
- Pečico segrejemo na 180 °C in pekač pokapamo z 1 žlico olivnega olja.
- V skledi zmešamo preostalo olivno olje, paradižnikovo mezgo, sojino omako, med, česen, sol, poper in papriko v prahu.
- Vsak artičokin srček pomočimo v začimbno mešanico in jo s pecljem navzgor položimo v pekač. Preostalo mešanico polijemo po artičokah in jih postavimo v segreto pečico.
- Pečemo jih 40 minut, nato pa posujemo s sezamovimi semeni in še za 5 minut postavimo v pečico.