Zanimivosti

Piščančja enolončnica s čilijem

M.O.Ž., Maja
24. 6. 2017, 08.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Včasih nam prija pikantna juha, ki nas dobro nasiti in požene kri po žilah.

Prav taka je okusna piščančja enolončnica, ki jo lahko pripravimo na zalogo in naslednji dan le pogrejemo.

Sestavine za 4 osebe:

  • 400 g piščančjih prsi
  • 6 žlic olivnega olja
  • 2 korenčka
  • 200 g gomoljne zelene
  • 1 glava zelja (približno 1 kg)
  • 1 l piščančje juhe
  • 1 majhen rdeč feferon
  • 30 g indijskih oreščkov
  • 30 g nastrganega parmezana
  • sol, poper
  • čili z morsko soljo
  • timijan, majaron, bazilika

Priprava:

  1. Meso narežemo na koščke in jih popečemo na dveh žlicah olja. Vzamemo iz posode.
  2. Ostrgamo korenje in zeleno ter ju narežemo na koščke. Zelju odrežemo osrednji trdi del, potem pa ga narežemo na trakove.
  3. Juho zavremo, dodamo zelenjavo in kuhljamo še 20 minut.
  4. Feferon po dolgem prerežemo, odstranimo semena in sesekljamo. Ukašimo ga z indijskimi oreščki, parmezanom, preostalim oljem in osmukano baziliko. Solimo, popramo.
  5. Deset minut pred koncem kuhanja juhi dodamo koščke mesa. Začinimo s timijanom, majaronom in čilijem z morsko soljo.
  6. Juho odmerimo v krožnike in ji dodamo pripravljen pikantni pesto.

Zanimivosti

neprepoznavni_1
Preprost program

Postanite neprepoznavni v samo nekaj tednih

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu