Zanimivosti

Piščančja enolončnica s čilijem

M.O.Ž., Maja
24. 6. 2017, 08.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Včasih nam prija pikantna juha, ki nas dobro nasiti in požene kri po žilah.

Prav taka je okusna piščančja enolončnica, ki jo lahko pripravimo na zalogo in naslednji dan le pogrejemo.

Sestavine za 4 osebe:

  • 400 g piščančjih prsi
  • 6 žlic olivnega olja
  • 2 korenčka
  • 200 g gomoljne zelene
  • 1 glava zelja (približno 1 kg)
  • 1 l piščančje juhe
  • 1 majhen rdeč feferon
  • 30 g indijskih oreščkov
  • 30 g nastrganega parmezana
  • sol, poper
  • čili z morsko soljo
  • timijan, majaron, bazilika

Priprava:

  1. Meso narežemo na koščke in jih popečemo na dveh žlicah olja. Vzamemo iz posode.
  2. Ostrgamo korenje in zeleno ter ju narežemo na koščke. Zelju odrežemo osrednji trdi del, potem pa ga narežemo na trakove.
  3. Juho zavremo, dodamo zelenjavo in kuhljamo še 20 minut.
  4. Feferon po dolgem prerežemo, odstranimo semena in sesekljamo. Ukašimo ga z indijskimi oreščki, parmezanom, preostalim oljem in osmukano baziliko. Solimo, popramo.
  5. Deset minut pred koncem kuhanja juhi dodamo koščke mesa. Začinimo s timijanom, majaronom in čilijem z morsko soljo.
  6. Juho odmerimo v krožnike in ji dodamo pripravljen pikantni pesto.