Prav taka je okusna piščančja enolončnica, ki jo lahko pripravimo na zalogo in naslednji dan le pogrejemo.
Sestavine za 4 osebe:
- 400 g piščančjih prsi
- 6 žlic olivnega olja
- 2 korenčka
- 200 g gomoljne zelene
- 1 glava zelja (približno 1 kg)
- 1 l piščančje juhe
- 1 majhen rdeč feferon
- 30 g indijskih oreščkov
- 30 g nastrganega parmezana
- sol, poper
- čili z morsko soljo
- timijan, majaron, bazilika
Priprava:
- Meso narežemo na koščke in jih popečemo na dveh žlicah olja. Vzamemo iz posode.
- Ostrgamo korenje in zeleno ter ju narežemo na koščke. Zelju odrežemo osrednji trdi del, potem pa ga narežemo na trakove.
- Juho zavremo, dodamo zelenjavo in kuhljamo še 20 minut.
- Feferon po dolgem prerežemo, odstranimo semena in sesekljamo. Ukašimo ga z indijskimi oreščki, parmezanom, preostalim oljem in osmukano baziliko. Solimo, popramo.
- Deset minut pred koncem kuhanja juhi dodamo koščke mesa. Začinimo s timijanom, majaronom in čilijem z morsko soljo.
- Juho odmerimo v krožnike in ji dodamo pripravljen pikantni pesto.