Zanimivosti

Hrustljave cevke z jajčno kremo in malinami

Maja Poljšak, Maja
21. 6. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Prigrizki za vrtno zabavo morajo takšni, da jih lahko pripravimo že nekaj ur ali kar dan prej.

Sestavine za 16 kosov :

  • 200 g malin
  • 1 zavitek zamrznjenega listnatega testa
  • 7 rumenjakov za kremo in 1 za mazanje testa
  • 750 ml mleka
  • 200 g sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 1 vrečka zmlete limonine lupinice
  • 2 zvrhani žlici škroba
gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Njena.si

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

Priprava :

  1. Testo odmrznemo, nato ga na pomokani delovni površini zvaljamo 3 mm na debelo in narežemo na 16 trakov, dolgih približno 25 cm. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. V skledici stepemo rumenjak in en daljši rob trakov testa namažemo z rumenjakom.
  2. Vsako kovinsko cevko ovijemo s koščkom papirja za peko in nanjo spiralasto navijemo trak testa, tako da je z rumenjakom namazana stran zgoraj in rumenjak zlepi stike. Cevke zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, ga damo v vročo pečico in pečemo približno 15 minut, da se testo hrustljavo zapeče.
  3. Za kremo v posodi zavremo mleko, dodamo ščepec soli in odstavimo. V skledi stepamo rumenjake in sladkor, da zmes naraste in postane svetla. Dodamo škrob in žlico nastrgane limonine lupinice ter med mešanjem prilivamo vrelo mleko. Zmes zlijemo v čisto posodo in na blagem ognju kuhamo in mešamo toliko časa, da se krema zgosti. Odstavimo in pustimo, da se popolnoma ohladi.
  4. Ohlajeni kremi previdno primešamo maline, nekaj pa jih prihranimo za okras. Pečene in ohlajene testene cevke snamemo s kovinskih modelčkov, kremo damo v slaščičarsko vrečko z velikim tulcem, cevke napolnimo s kremo, okrasimo z malinami in postrežemo.