Sestavine za 16 kosov :
- 200 g malin
- 1 zavitek zamrznjenega listnatega testa
- 7 rumenjakov za kremo in 1 za mazanje testa
- 750 ml mleka
- 200 g sladkorja
- 1 ščepec soli
- 1 vrečka zmlete limonine lupinice
- 2 zvrhani žlici škroba
Priprava :
- Testo odmrznemo, nato ga na pomokani delovni površini zvaljamo 3 mm na debelo in narežemo na 16 trakov, dolgih približno 25 cm. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. V skledici stepemo rumenjak in en daljši rob trakov testa namažemo z rumenjakom.
- Vsako kovinsko cevko ovijemo s koščkom papirja za peko in nanjo spiralasto navijemo trak testa, tako da je z rumenjakom namazana stran zgoraj in rumenjak zlepi stike. Cevke zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, ga damo v vročo pečico in pečemo približno 15 minut, da se testo hrustljavo zapeče.
- Za kremo v posodi zavremo mleko, dodamo ščepec soli in odstavimo. V skledi stepamo rumenjake in sladkor, da zmes naraste in postane svetla. Dodamo škrob in žlico nastrgane limonine lupinice ter med mešanjem prilivamo vrelo mleko. Zmes zlijemo v čisto posodo in na blagem ognju kuhamo in mešamo toliko časa, da se krema zgosti. Odstavimo in pustimo, da se popolnoma ohladi.
- Ohlajeni kremi previdno primešamo maline, nekaj pa jih prihranimo za okras. Pečene in ohlajene testene cevke snamemo s kovinskih modelčkov, kremo damo v slaščičarsko vrečko z velikim tulcem, cevke napolnimo s kremo, okrasimo z malinami in postrežemo.