Za spremembo tole rižoto pripravimo s koriandrom, žafranom in kurkumo, ki jedi dajo privlačen rdeče rumen videz.
Sestavine (za 4 osebe):
- 2 drobno sesekljani šalotki,
- 2 strta stroka česna,
- 3 žlice surovega masla,
- 400 g izluščenih repkov kozic,
- 1 žlička žafrana,
- 2 žlici sesekljanih listkov koriandra,
- 300 g opranega in osušenega riža,
- ¼ žličke soli,
- ¼ žličke zmletega črnega popra,
- 1 žlička zmlete kurkume,
- 1 l vroče zelenjavne jušne osnove,
- 4 žlice nastrganega parmezana.
Priprava:
- Na dveh žlicah masla prepražimo čebulo in česen, nato pa dodamo kozice in jih pražimo 3 minute.
- Dodamo žafran in koriander ter pečemo še 2 minuti. Primešamo riž, ga 2 minuti pražimo, nato pa solimo, začinimo s poprom in kurkumo ter zalijemo z dvema zajemalkama jušne osnove.
- Rižoto kuhamo 25 minut in postopoma zalivamo s preostalo jušno osnovo.
- Kuhani rižoti primešamo surovo maslo in parmezana ter ponudimo.