Zanimivosti

Pečene bučke z zeliščnim nadevom

Janja Grativa, Maja
7. 6. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Jed popolnoma brez mesa.

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 bučke
  • 250 g rikote
  • 100 g sveže naribanega parmezana
  • 1 jajce
  • 2 žlici svežih zelišč (na primer timijan in rožmarin)
  • sol, poper
  • 3 pesti osmukanega peteršilja

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Bučke splaknemo z mrzlo vodo, po dolgem razpolovimo in z žličko izdolbemo semena.
  2. Rikoto zmešamo s parmezanom, jajcem in sesekljanimi zelišči. Solimo, popramo in dobro premešamo. Z nadevom napolnimo bučke. Položimo jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 25 minut.
  3. Peteršilj splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in potresemo na dno krožnikov. Na peteršiljevo posteljico položimo pečene bučke in jih takoj ponudimo.