Zanimivosti

Polnjena mocarela

M.O.Ž., Maja
30. 5. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Mocarela, posebej bivolja, je pravi gurmanski presežnik.

Če jo pokapljamo s kvalitetnim olivnim oljem in postrežemo z rezinami domačega paradižnika, nam zaigrajo brbončice. Za spremembo jo napolnimo in pripravimo svežo predjed.

Rotarijska ura na Ajdovščini praznuje 20. obletnico. Foto Rotary klub Ljubljana

Njena.si

Mestni utrip že 20. leto spremlja ikonična Rotarijska ura na križišču Ajdovščina

Sestavine za 4 osebe:

  • 2 kroglici (250 g) mocarele
  • 2 vejici sveže bazilike
  • 50 g v olje vloženih posušenih paradižnikov
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 šopek svežih zelišč
  • poper
  • listki bazilike za okras

Priprava:

  • Mocareli na sredini z žličko izdolbemo krog. Obroček, ki ostane, naj ima 1 cm debel rob.
  • Izrezani del mocarele, baziliko in vložene paradižnike na drobno sesekljamo, zmešamo in vstavimo v odprtino mocarele kot nadev.
  • Mocareli zavijemo v prozorno folijo in za pol ure položimo v hladilnik.
  • Sveža zelišča sesekljamo in jih zmešamo z olivnim oljem. Mocareli narežemo na rezine in pokapljamo z oljem. Popramo in okrasimo z lističi bazilike.