Če jo pokapljamo s kvalitetnim olivnim oljem in postrežemo z rezinami domačega paradižnika, nam zaigrajo brbončice. Za spremembo jo napolnimo in pripravimo svežo predjed.

Njena.si
Mestni utrip že 20. leto spremlja ikonična Rotarijska ura na križišču Ajdovščina
Sestavine za 4 osebe:
- 2 kroglici (250 g) mocarele
- 2 vejici sveže bazilike
- 50 g v olje vloženih posušenih paradižnikov
- 3 žlice olivnega olja
- 1 šopek svežih zelišč
- poper
- listki bazilike za okras
Priprava:
- Mocareli na sredini z žličko izdolbemo krog. Obroček, ki ostane, naj ima 1 cm debel rob.
- Izrezani del mocarele, baziliko in vložene paradižnike na drobno sesekljamo, zmešamo in vstavimo v odprtino mocarele kot nadev.
- Mocareli zavijemo v prozorno folijo in za pol ure položimo v hladilnik.
- Sveža zelišča sesekljamo in jih zmešamo z olivnim oljem. Mocareli narežemo na rezine in pokapljamo z oljem. Popramo in okrasimo z lističi bazilike.