Zanimivosti

Polnjena mocarela

M.O.Ž., Maja
30. 5. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Mocarela, posebej bivolja, je pravi gurmanski presežnik.

Če jo pokapljamo s kvalitetnim olivnim oljem in postrežemo z rezinami domačega paradižnika, nam zaigrajo brbončice. Za spremembo jo napolnimo in pripravimo svežo predjed.

PAPIR_shutterstock_1418237465

Izpostavljeno

Trajnost v papirni industriji

Sestavine za 4 osebe:

  • 2 kroglici (250 g) mocarele
  • 2 vejici sveže bazilike
  • 50 g v olje vloženih posušenih paradižnikov
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 šopek svežih zelišč
  • poper
  • listki bazilike za okras

Priprava:

  • Mocareli na sredini z žličko izdolbemo krog. Obroček, ki ostane, naj ima 1 cm debel rob.
  • Izrezani del mocarele, baziliko in vložene paradižnike na drobno sesekljamo, zmešamo in vstavimo v odprtino mocarele kot nadev.
  • Mocareli zavijemo v prozorno folijo in za pol ure položimo v hladilnik.
  • Sveža zelišča sesekljamo in jih zmešamo z olivnim oljem. Mocareli narežemo na rezine in pokapljamo z oljem. Popramo in okrasimo z lističi bazilike.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost