Zanimivosti

Polnjena mocarela

M.O.Ž., Maja
30. 5. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Mocarela, posebej bivolja, je pravi gurmanski presežnik.

Če jo pokapljamo s kvalitetnim olivnim oljem in postrežemo z rezinami domačega paradižnika, nam zaigrajo brbončice. Za spremembo jo napolnimo in pripravimo svežo predjed.

Sestavine za 4 osebe:

  • 2 kroglici (250 g) mocarele
  • 2 vejici sveže bazilike
  • 50 g v olje vloženih posušenih paradižnikov
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 šopek svežih zelišč
  • poper
  • listki bazilike za okras

Priprava:

  • Mocareli na sredini z žličko izdolbemo krog. Obroček, ki ostane, naj ima 1 cm debel rob.
  • Izrezani del mocarele, baziliko in vložene paradižnike na drobno sesekljamo, zmešamo in vstavimo v odprtino mocarele kot nadev.
  • Mocareli zavijemo v prozorno folijo in za pol ure položimo v hladilnik.
  • Sveža zelišča sesekljamo in jih zmešamo z olivnim oljem. Mocareli narežemo na rezine in pokapljamo z oljem. Popramo in okrasimo z lističi bazilike.