Zanimivosti

Ribji zvitki z bučko

Maja Poljšak, Maja
29. 5. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Lahka in nasitna jed z okusom morja.

Sestavine za 4 osebe:

  • 500 g mlade špinače
  • 1 majhna bučka
  • 6 filejev morskega lista (ali kakšne druge bele ribe)
  • sol in poper
  • 50 g kuhanega rakovega mesa
  • 75 g zeliščnega masla
  • 150 ml suhega belega vina
  • 1 čebula
  • 1 ščep nastrganega muškatnega oreščka

Priprava:

  1. Špinači odstranimo stebla, nato jo operemo in dobro odcedimo. Bučko narežemo z lupilnikom po dolžini na tanke trakove. Ribje fileje po dolžini prepolovimo, solimo in popramo. Na vsakega damo trak bučke in malo rakovega mesa, nato file zvijemo in vsako ruladico učvrstimo z dvema zobotrebcema.
  2. V ponvi stopimo 50 g zeliščnega masla, prilijemo 100 ml vina in prav toliko vode, zavremo, v ponev zložimo ribje zvitke in jih pokrito kuhamo od 8 do 10 minut.
  3. Čebulo olupimo in narežemo na rezinice. V ponvi stopimo preostalo zeliščno maslo, dodamo čebulo in jo popražimo, da postekleni, nato dodamo špinačo, prilijemo preostalo vino in pokrito dušimo nekaj minut, da se špinača zmehča. Začinimo z muškatnim oreščkom, solimo in popramo.
  4. Nazadnje špinačo razdelimo na krožnike in nanjo zložimo ribje zvitke.