Sestavine za 4 osebe:
- 500 g mlade špinače
- 1 majhna bučka
- 6 filejev morskega lista (ali kakšne druge bele ribe)
- sol in poper
- 50 g kuhanega rakovega mesa
- 75 g zeliščnega masla
- 150 ml suhega belega vina
- 1 čebula
- 1 ščep nastrganega muškatnega oreščka
Priprava:
- Špinači odstranimo stebla, nato jo operemo in dobro odcedimo. Bučko narežemo z lupilnikom po dolžini na tanke trakove. Ribje fileje po dolžini prepolovimo, solimo in popramo. Na vsakega damo trak bučke in malo rakovega mesa, nato file zvijemo in vsako ruladico učvrstimo z dvema zobotrebcema.
- V ponvi stopimo 50 g zeliščnega masla, prilijemo 100 ml vina in prav toliko vode, zavremo, v ponev zložimo ribje zvitke in jih pokrito kuhamo od 8 do 10 minut.
- Čebulo olupimo in narežemo na rezinice. V ponvi stopimo preostalo zeliščno maslo, dodamo čebulo in jo popražimo, da postekleni, nato dodamo špinačo, prilijemo preostalo vino in pokrito dušimo nekaj minut, da se špinača zmehča. Začinimo z muškatnim oreščkom, solimo in popramo.
- Nazadnje špinačo razdelimo na krožnike in nanjo zložimo ribje zvitke.