Sestavine za pravokoten pekač (dolžine 22 cm):
- 10 jajc
- 500 g masla
- 300 g sladkorja
- 1 strok vanilje
- 400 g moke
- 3 žličke pecilnega praška sol
- 200 g temne čokolade (70 % kakava)
- 3 žlice kakava
- 2-3 žlice ruma
- 50 g medu
- 4 žlice temnih čokoladnih ostružkov
Zanimivosti
Priložnost: V štirih dneh brezplačno do hipno diplome - delavnica, ki vas bo navdušila!
Priprava:
- Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač (velikosti 20 x 30 cm) obložimo s papirjem za peko, ločimo rumenjake od beljakov. Kremasto stepemo 450 g masla z 200 g sladkorja in sredico vaniljinega stroka. Postopoma dodajamo rumenjake.
- Moko zmešamo s pecilnim praškom in dodamo jajčni zmesi. Beljake s soljo stepemo v čvrst sneg. Dodamo še preostali sladkor. Sneg previdno vmešamo v testo. Polovico testa vlijemo v pekač. Sega naj 2 cm visoko. Pečemo od 20 do 25 minut. Ko se kolač ohladi, z modelom izrežemo 12 zajčkov, velikih približno 5 cm.
- Naribamo 100 g čokolade in jo skupaj s kakavom in rumom dodamo preostalemu testu. Pravokotni pekač obložimo s papirjem za peko in približno četrtino testa vlijemo vanj.
- Na sredino testa v vrsti pokonci namestimo zajčke. Pekač za 15 minut postavimo v pečico, potem pa prilijemo še preostalo testo in pečemo 45 minut.
- Za preliv sesekljamo preostalo čokolado, ji dodamo 50 g masla, med in segrevamo, da se čokolada stopi. Ves čas mešamo. Prelijemo prek ohlajenega kolača. Nazadnje ga potresemo še s čokoladnimi ostružki.