Zanimivosti

Zajec v čokoladnem kolaču

M.O.Ž., Maja
14. 5. 2017, 15.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sladico bi lahko imenovali tudi ujeti zajec, saj se v čokoladnem kolačku skriva presenečenje.

Sestavine za pravokoten pekač (dolžine 22 cm):

  • 10 jajc
  • 500 g masla
  • 300 g sladkorja
  • 1 strok vanilje
  • 400 g moke
  • 3 žličke pecilnega praška sol
  • 200 g temne čokolade (70 % kakava)
  • 3 žlice kakava
  • 2-3 žlice ruma
  • 50 g medu
  • 4 žlice temnih čokoladnih ostružkov
hipno-diploma, hipnoza

Zanimivosti

Priložnost: V štirih dneh brezplačno do hipno diplome - delavnica, ki vas bo navdušila!

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač (velikosti 20 x 30 cm) obložimo s papirjem za peko, ločimo rumenjake od beljakov. Kremasto stepemo 450 g masla z 200 g sladkorja in sredico vaniljinega stroka. Postopoma dodajamo rumenjake.
  2. Moko zmešamo s pecilnim praškom in dodamo jajčni zmesi. Beljake s soljo stepemo v čvrst sneg. Dodamo še preostali sladkor. Sneg previdno vmešamo v testo. Polovico testa vlijemo v pekač. Sega naj 2 cm visoko. Pečemo od 20 do 25 minut. Ko se kolač ohladi, z modelom izrežemo 12 zajčkov, velikih približno 5 cm.
  3. Naribamo 100 g čokolade in jo skupaj s kakavom in rumom dodamo preostalemu testu. Pravokotni pekač obložimo s papirjem za peko in približno četrtino testa vlijemo vanj.
  4. Na sredino testa v vrsti pokonci namestimo zajčke. Pekač za 15 minut postavimo v pečico, potem pa prilijemo še preostalo testo in pečemo 45 minut.
  5. Za preliv sesekljamo preostalo čokolado, ji dodamo 50 g masla, med in segrevamo, da se čokolada stopi. Ves čas mešamo. Prelijemo prek ohlajenega kolača. Nazadnje ga potresemo še s čokoladnimi ostružki.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja