.
Zaradi jabolk bodo jetrca izgubila nekaj svojega značilnega ostrega okusa in bodo zato morda všeč tudi tistim, ki jim sicer njihov okus ni preveč všeč.
Sestavine (za 4 osebe):
- 500 g na tanke trakove narezanih svinjskih jetrc,
- 2 žlici svinjske masti,
- 1 sesekljana čebula,
- 2 strta stroka česna,
- 2 razkoščičeni in na rezine narezani jabolki,
- 100 ml jabolčnega soka,
- 1 žlica sesekljanega žajblja,
- 50 ml suhega belega vina,
- ¼ žličke zmletega črnega popra,
- 100 ml goveje juhe,
- ½ žličke soli.
Priprava:
- V ponvi segrejemo polovico masti in na njej popražimo trakove jetrc, da porjavijo. Preložimo jih na krožnik.
- V ponev damo preostalo mast in na njej 2 minuti pražimo čebulo in česen. Primešamo jabolka, zalijemo z jabolčnim sokom ter jih dušimo 10 minut.
- Ko tekočina povre, v ponev vrnemo jetrca, dodamo žajbelj in poper, zalijemo z juho in kuhamo še 5 minut. Nazadnje jed posolimo in kuhamo še 2 minuti.