Zanimivosti

Pražena jetrca z jabolki in žajbljem

Zvonka Labernik, Ženska
11. 5. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Po navadi jetrca pripravljamo le s čebulo ali kako vrsto zelenjave, le redko pa s sadjem

.

Zaradi jabolk bodo jetrca izgubila nekaj svojega značilnega ostrega okusa in bodo zato morda všeč tudi tistim, ki jim sicer njihov okus ni preveč všeč.

Strokovnjaki opažajo da se ozaveščenost o pomenu zavarovanj iz leta v leto povečuje

Zanimivosti

Ozaveščenost o pomenu zavarovanj se v Sloveniji iz leta v leto povečuje

Sestavine (za 4 osebe):

  • 500 g na tanke trakove narezanih svinjskih jetrc,
  • 2 žlici svinjske masti,
  • 1 sesekljana čebula,
  • 2 strta stroka česna,
  • 2 razkoščičeni in na rezine narezani jabolki,
  • 100 ml jabolčnega soka,
  • 1 žlica sesekljanega žajblja,
  • 50 ml suhega belega vina,
  • ¼ žličke zmletega črnega popra,
  • 100 ml goveje juhe,
  • ½ žličke soli.

Priprava:

  1. V ponvi segrejemo polovico masti in na njej popražimo trakove jetrc, da porjavijo. Preložimo jih na krožnik.
  2. V ponev damo preostalo mast in na njej 2 minuti pražimo čebulo in česen. Primešamo jabolka, zalijemo z jabolčnim sokom ter jih dušimo 10 minut.
  3. Ko tekočina povre, v ponev vrnemo jetrca, dodamo žajbelj in poper, zalijemo z juho in kuhamo še 5 minut. Nazadnje jed posolimo in kuhamo še 2 minuti.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost