Sestavine za 4 osebe:
- 2 jajci
- 240 g kvinoje
- 240 g neoluščenega riža
- 800 g kuhane čičerike (iz pločevinke)
- 4 zreli paradižniki
- 2 manjša avokada
- 2 manjši rdeči čebuli
- 2 žlici olivnega olja
- sol
- 1 do 2 žlički omake iz ostre paprike
- sok 1 limete
- 4 žlice nasekljanega koriandra

Reporter.si
Ko voda pokaže moč: Kaj nas brani pred naslednjo naravno katastrofo?
Priprava:
- V slani vodi posebej skuhamo kvinojo in riž. Medtem splaknemo in odcedimo čičeriko. Avokado olupimo, narežemo na kockice, pokapljamo ga z limetinim sokom in zmečkamo z vilicami, nato primešamo sesekljano čebulo in žlico olja. Paradižnik narežemo na kockice in ga malo posolimo.
- V ponvi segrejemo žlico olja, vanjo ubijemo jajci in mešamo toliko časa, da se spečeta, nato primešamo še omako iz ostre paprike.
- Kuhan riž in kvinojo zmešamo, razdelimo v skledice, na vrh damo umešano jajce, avokado in kockice paradižnika, nazadnje okrasimo z listki koriandra in postrežemo.