Zanimivosti

Torta z jajčnim likerjem

Janja Grativa, Maja
3. 5. 2017, 15.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na koncu obilnega obeda se pač spodobi, da gostiteljica postreže sladico, ki je tudi prava paša za oči.

Sestavine za okrogel model (premer 26 cm):

  • 200 g otroških piškotov
  • 100 g margarine
  • 70 g temne čokolade
  • 50 g bele čokolade
  • 250 ml sladke smetane
  • 50 g jajčnega likerja
  • za okras (npr. mandarine, sesekljane pistacije, rožice, čokoladne kapljice)
stroski, nasveti, finance, zavarovanje, generali, nalozbe

Zanimivosti

Odgovorno v prihodnost z naložbenim zavarovanjem

Priprava:

  1. Za tortno dno zdrobimo piškote. Temno čokolado in margarino segrevamo, da se čokolada stopi, in potem jo vmešamo v piškotne drobtine. Stresemo jih v tortni model in pritisnemo k dnu. Postavimo na hladno.
  2. Belo čokolado in dve žlici smetane segrevamo toliko časa, da se čokolada stopi. Počakamo, da se ohladi.
  3. Preostalo smetano zmešamo z jajčnim likerjem in dobro stepemo. Vmešamo stopljemo čokolado in kremo namažemo na oblat. Torto postavimo za pol ure na hladno in jo potem okrasimo.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost