Zanimivosti

Pečeni nadevani šampinjoni

Zvonka Labernik, Ženska
1. 5. 2017, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

S krompirjem in sirom nadevani šampinjoni so na pogled prikupna in tudi zelo okusna jed.

Primerna za prigrizek, malice ali večerjo. Če bomo uporabili že kuhan krompir, nam priprava ne bo vzela veliko časa.

hipno-diploma, hipnoza

Njena.si

Inina zgodba: to je recept za njeno popolno preobrazbo

Sestavine (za 4 osebe) za testo:

  • 20 velikih šampinjonov,
  • 100 g pretlačenega krompirja,
  • 150 g drobno nastrganega kozjega sira,
  • 3 žlice nastrganega parmezana,
  • 2 rumenjaka,
  • ½ žličke sol,
  • ¼ žličke zmletega črnega popra,
  • za noževo konico muškatnega oreščka,
  • 4 žlice sesekljanega svežega peteršilja,
  • 3 žlice olivnega olja.

Priprava:

  1. Šampinjonom odstranimo bete, splaknemo jih pod tekočo vodo in osušimo. Zložimo jih na pekač, ki smo ga pokapali z 1 žlico olivnega olja.
  2. Pečico segrejemo na 180 °C. V skledi temeljito zmešamo pretlačen krompir, 2/3 kozjega sira, parmezan in rumenjaka. Zmes začinimo s soljo, poprom, muškatnim oreščkom ter vmešamo polovico peteršilja. Nadev naložimo v dresirno vrečko in ga nabrizgamo v gobje klobuke. Vsak klobuk pokapamo s preostalim olivnim oljem.
  3. Nadevane šampinjone pečemo 15 minut. Pekač vzamemo iz pečice in šampinjone posujemo s preostalim sirom ter pečemo še od 5 do 10 minut, da se sir stopi in zapeče.
  4. Ko so šampinjoni pečeni, jih zložimo na pladenj, posujemo s preostalim peteršiljem in ponudimo.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost