Zanimivosti

Mesna pletenica

Janja Grativa, Maja
30. 4. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Idejo o načinu oblikovanja kruha si izposodimo tudi pri pripravi pečenke.

Arhiv

Sestavine za 4 osebe:

  • 2 svinjska fileja po 400 g
  • 2 pora
  • 1 žlica olivnega olja
  • 8 brinovih jagod
  • 40 g masla
  • sol
  • sveže mlet poper

Priprava:

  1. Pečico ogrejemo na 160 stopinj. Vsak file po dolžini razrežemo na tri enako debele trakove, da se na enem koncu držijo skupaj. Por po dolžini prerežemo in v slanem kropu blanširamo 3 minute.
  2. Trakove mesa in pora prepletemo ter na koncu povežemo s kuhinjsko vrvico. V primerno velikem pekaču segrejemo olje in pletenici z vseh strani na hitro popečemo. Brinove jagode zdrobimo in zmešamo z maslom, solimo in popramo ter namažemo na pletenici.
  3. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 40 minut, vmes večkrat premažemo z brinovim maslom. Nazadnje pletenici prerežemo, razdelimo na krožnike in postrežemo s pirejem iz gomoljne zelene.

Estrada