Zanimivosti

Mesna pletenica

Janja Grativa, Maja
30. 4. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Idejo o načinu oblikovanja kruha si izposodimo tudi pri pripravi pečenke.

arhiv Svet24

Sestavine za 4 osebe:

  • 2 svinjska fileja po 400 g
  • 2 pora
  • 1 žlica olivnega olja
  • 8 brinovih jagod
  • 40 g masla
  • sol
  • sveže mlet poper
stroski, nasveti, finance, zavarovanje, generali, nalozbe

Zanimivosti

Odgovorno v prihodnost z naložbenim zavarovanjem

Priprava:

  1. Pečico ogrejemo na 160 stopinj. Vsak file po dolžini razrežemo na tri enako debele trakove, da se na enem koncu držijo skupaj. Por po dolžini prerežemo in v slanem kropu blanširamo 3 minute.
  2. Trakove mesa in pora prepletemo ter na koncu povežemo s kuhinjsko vrvico. V primerno velikem pekaču segrejemo olje in pletenici z vseh strani na hitro popečemo. Brinove jagode zdrobimo in zmešamo z maslom, solimo in popramo ter namažemo na pletenici.
  3. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 40 minut, vmes večkrat premažemo z brinovim maslom. Nazadnje pletenici prerežemo, razdelimo na krožnike in postrežemo s pirejem iz gomoljne zelene.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost