Sestavine za 4 osebe:
- 2 svinjska fileja po 400 g
- 2 pora
- 1 žlica olivnega olja
- 8 brinovih jagod
- 40 g masla
- sol
- sveže mlet poper

Reporter.si
Ko voda pokaže moč: Kaj nas brani pred naslednjo naravno katastrofo?
Priprava:
- Pečico ogrejemo na 160 stopinj. Vsak file po dolžini razrežemo na tri enako debele trakove, da se na enem koncu držijo skupaj. Por po dolžini prerežemo in v slanem kropu blanširamo 3 minute.
- Trakove mesa in pora prepletemo ter na koncu povežemo s kuhinjsko vrvico. V primerno velikem pekaču segrejemo olje in pletenici z vseh strani na hitro popečemo. Brinove jagode zdrobimo in zmešamo z maslom, solimo in popramo ter namažemo na pletenici.
- Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 40 minut, vmes večkrat premažemo z brinovim maslom. Nazadnje pletenici prerežemo, razdelimo na krožnike in postrežemo s pirejem iz gomoljne zelene.