Sestavine za 4 osebe:
- 300 g dimljenega lososa
- 2 veliki pšenični tortilji
- 2 srčka mehke solate
- 150 g kuhane rdeče pese
- 3 vejice svežega koprca
- 100 g čvrstega jogurta
- 1/2 žličke sladkorja
- sol in poper
- 1 žlica olja
- 1 žlica kisa
- 1 žlica grobo mlete gorčice
- 1 žlica medu
Priprava:
- Peso olupimo in na grobo naribamo, solimo in popramo, posujemo s sladkorjem, pokapljamo z oljem in kisom ter dobro premešamo.
- Koprc sesekljamo, ga primešamo jogurtu, dodamo še gorčico, po okusu solimo in popramo. Solato operemo, dobro odcedimo in narežemo na trakove.
- Tortilje namažemo z jogurtovo omako, obložimo z rezinami lososa, peso in nazadnje s solato. Nazadnje tortilje zvijemo, prerežemo, zavijemo v prtičke ali damo v papirnate skledice za kolačke in postrežemo.