Kar velja tudi za tole jed. Zaradi pomaranč bo piščančje meso zelo sočno in vabljivega videza. Zvezdasti janež pa bo zaradi svojega značilnega vonja in okusa jedi dal eksotični pridih.
Sestavine:
- 600 g na koščke narezanih piščančjih filejev,
- 2 žlici kokosovega olja,
- 2 mladi čebuli z zelenjem,
- 150 ml sveže iztisnjenega pomarančnega soka,
- 150 ml kokošje jušne osnove,
- 2 žlici jedilnega škroba,
- 3 žlice vode,
za marinado:
- 100 ml pomarančnega soka,
- nastrgana lupinica ½ neškropljene pomaranče,
- 1 žlička soli,
- ¼ žličke kajenskega popra,
- 1 žlica kečapa,
- 1 žlica sveže nastrgane ingverjeve korenike,
- 2 strta stroka česna,
- 2 cela zvezdasta janeža.
Priprava:
V skledi zmešamo sestavine za marinado in dodamo koščke piščanca. Premešamo jih in za 20 minut damo v hladilnik.
Čebuli narežemo na kolobarje in ločimo bele dele od zelenih.
Piščanca odcedimo, marinado pa prihranimo.
V ponvi stopimo kokosovo olje in na njem zlatorjavo popečemo koščke piščanca. Preložimo jih na krožnik, v ponev pa stresemo bele dele čebule in jo popražimo. Prilijemo prihranjeno marinado, pomarančni sok in jušno osnovo. Ko zavre, dodamo koščke piščanca in jih dušimo 20 minut.
Vodo in jedilni škrob zmešamo v gladko pasto, primešamo jo piščancu in kuhamo še 2 minuti, da se omaka zgosti.
Jed posujemo z zelenimi deli čebule in postrežemo, zraven pa ponudimo kuhan riž.