Zanimivosti

Piščanec s pomarančami in zvezdastim janežem

Zvonka Labernik, Ženska
12. 4. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Piščanec v omaki je vedno okusen.

Kar velja tudi za tole jed. Zaradi pomaranč bo piščančje meso zelo sočno in vabljivega videza. Zvezdasti janež pa bo zaradi svojega značilnega vonja in okusa jedi dal eksotični pridih.

Sestavine:

  • 600 g na koščke narezanih piščančjih filejev,
  • 2 žlici kokosovega olja,
  • 2 mladi čebuli z zelenjem,
  • 150 ml sveže iztisnjenega pomarančnega soka,
  • 150 ml kokošje jušne osnove,
  • 2 žlici jedilnega škroba,
  • 3 žlice vode,

za marinado:

  • 100 ml pomarančnega soka,
  • nastrgana lupinica ½ neškropljene pomaranče,
  • 1 žlička soli,
  • ¼ žličke kajenskega popra,
  • 1 žlica kečapa,
  • 1 žlica sveže nastrgane ingverjeve korenike,
  • 2 strta stroka česna,
  • 2 cela zvezdasta janeža.

Priprava:

V skledi zmešamo sestavine za marinado in dodamo koščke piščanca. Premešamo jih in za 20 minut damo v hladilnik.

hipno-diploma, hipnoza

Zanimivosti

Priložnost: V štirih dneh brezplačno do hipno diplome - delavnica, ki vas bo navdušila!

Čebuli narežemo na kolobarje in ločimo bele dele od zelenih.

Piščanca odcedimo, marinado pa prihranimo.

V ponvi stopimo kokosovo olje in na njem zlatorjavo popečemo koščke piščanca. Preložimo jih na krožnik, v ponev pa stresemo bele dele čebule in jo popražimo. Prilijemo prihranjeno marinado, pomarančni sok in jušno osnovo. Ko zavre, dodamo koščke piščanca in jih dušimo 20 minut.

Vodo in jedilni škrob zmešamo v gladko pasto, primešamo jo piščancu in kuhamo še 2 minuti, da se omaka zgosti.

Jed posujemo z zelenimi deli čebule in postrežemo, zraven pa ponudimo kuhan riž.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja