Saj se bo v hladilniku obdržal več dni. Če nismo ljubitelji pikantnih jedi, lahko namesto pekočega feferona uporabimo nepekočega ali ga sploh ne uporabimo.
Sestavine (za 4 osebe):
- 300 g pretlačene albuminske skute,
- 3 žlice kisle smetane,
- 1 žličko olivnega olja,
- 1 velika ali 2 manjši črni redkvi,
- 1 sesekljan pekoč čili brez semen,
- 1/2 žličke soli,
- ½ žličke zmlete kumine.
Priprava:

Njena.si
Bi plačali 5000 € za 'odklenitev' bančnega računa?
Skuto pretlačimo z vilicami ter vmešamo kislo smetano in olivno olje. Dodamo nastrgano črno redkev, sesekljan čili, sol in kumino ter premešamo.
Namaz preložimo v posodo, ki se nepredušno zapre, in ga za 1 uro damo v hladilnik.
Ponudimo ga s popečenim kruhom. Če ne bomo pojedli vsega, ga v hladilniku lahko hranimo največ 3 dni.