Zanimivosti

Pikanten skutni namaz s črno redkvijo

Zvonka Labernik, Ženska
8. 4. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Čar tega namaza je, da ga lahko pripravimo vnaprej.

Saj se bo v hladilniku obdržal več dni. Če nismo ljubitelji pikantnih jedi, lahko namesto pekočega feferona uporabimo nepekočega ali ga sploh ne uporabimo.

Sestavine (za 4 osebe):

  • 300 g pretlačene albuminske skute,
  • 3 žlice kisle smetane,
  • 1 žličko olivnega olja,
  • 1 velika ali 2 manjši črni redkvi,
  • 1 sesekljan pekoč čili brez semen,
  • 1/2 žličke soli,
  • ½ žličke zmlete kumine.

Priprava:

Skuto pretlačimo z vilicami ter vmešamo kislo smetano in olivno olje. Dodamo nastrgano črno redkev, sesekljan čili, sol in kumino ter premešamo.

Namaz preložimo v posodo, ki se nepredušno zapre, in ga za 1 uro damo v hladilnik.

Ponudimo ga s popečenim kruhom. Če ne bomo pojedli vsega, ga v hladilniku lahko hranimo največ 3 dni.