Skuhajte si okusno lečino juho ali se posladkajte z ajdovo kašo z banano, za kateri nam je recepta zaupala svetovalka za zdravo prehrano Marjetka Založnik. Bi se radi pocrkljali? Ali pa imate doma malega izbirčneža, ki ga pravkar napadajo trmasti izpadi? Pripravite vama slastno jed.
AJDOVA KAŠA Z BANANO
Sestavine:
- 100 gramov ajdove kaše
- 40 gramov lešnikov
- 1 (velika) zrela banana
- 50–100 mililitrov lešnikovega mleka
- 1 žlica grenkega kakava v prahu
- cimet
Priprava:
Lešnike in ajdo čez noč namočimo. Zjutraj oboje dobro operemo. Vse sestavine razen lešnikovega mleka in nekaj koščkov banane damo v mešalnik in mešamo, da dobimo dokaj gladko teksturo. Mleko dolivamo sproti, do primerne gostote. Kašo pripravimo za malico ali za večji obrok. Dober tek!
LEČINA JUHA
Sestavine:
- 250 gramov rdeče leče
- 1 veliko korenje
- 3 stroki česna
- lovorovi listi
- bazilika
- majaron
- muškatni orešček
- 3 žlice olja
- sol
- voda
Priprava:
Korenje olupimo in na drobno naribamo. Česnove stroke olupimo. Na treh žlicah olja popražimo naribano korenje in stroke česna. Dodamo lovorove liste, zalijemo z vodo in dodamo preostale začimbe. Solimo po okusu in kuhamo približno pol ure, da se leča zmehča. Postrežemo. Dober tek!