Zanimivosti

Testenine z gobami in porom

Maja Poljšak, Maja
18. 3. 2017, 13.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sestavine za 4 osebe:

  • 320 g svedrov ali podobnih testenin
  • 500 g pora
  • 250 g rjavih šampinjonov
  • 1 strok česna
  • 2 žlici masla
  • 150 g kremnega sira maskarpone
  • 2 žlici na drobno zrezanega drobnjaka
  • 2 žlici nastrganega parmezana
Strokovnjaki opažajo da se ozaveščenost o pomenu zavarovanj iz leta v leto povečuje

Zanimivosti

Ozaveščenost o pomenu zavarovanj se v Sloveniji iz leta v leto povečuje

Priprava:

  1. Por očistimo in narežemo, šampinjone očistimo in narežemo, česen olupimo in na drobno sesekljamo. V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin.
  2. V veliki ponvi stopimo žlico masla, dodamo por, solimo in popramo ter mešamo in pražimo, da se por zmehča, vendar ne sme porumeneti. Por preložimo v skledo, v ponev damo še žlico masla, dodamo česen in gobe, mešamo in pražimo približno 5 minut.
  3. Ko voda zavre, jo solimo, dodamo testenine in jih skuhamo tako, da pod zobmi ostanejo še čvrste. Testenine dobro odcedimo, jih stresemo v ponev h gobam, dodamo por, maskarpone in drobnjak. Vse premešamo in pregrejemo, po okusu dosolimo in popramo, potresemo s parmezanom in takoj postrežemo.