Zanimivosti

Lazanja s koničastim zeljem

M.O.Ž, Maja
13. 2. 2017, 08.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Prvi mesec v letu uživamo lahko hrano in se trudimo razstrupiti telo ter čim manj obremenjevati želodec.

Kuhamo veliko zelenjave in pri tem uporabljamo začimbe, ki nam pomagajo pri prebavi. Vse to združuje zeljna lazanja, ki ji k lažji prebavi pomaga kumina.

Strokovnjaki opažajo da se ozaveščenost o pomenu zavarovanj iz leta v leto povečuje

Zanimivosti

Ozaveščenost o pomenu zavarovanj se v Sloveniji iz leta v leto povečuje

Sestavine za 3 osebe:

  • 600 g koničastega zelja
  • 2 žlici olja
  • 1 do 2 žlički cele kumine Kotányi
  • 200 ml mleka (1,5 % mlečne maščobe)
  • 2 žlici moke za bešamel
  • 50 g masla
  • 125 g kuhane šunke
  • 9 listov testa za lazanjo
  • 50 g naribanega sira

Priprava:

  1. Zelje očistimo, odstranimo trd osrednji del in ga narežemo na trakove.
  2. V loncu segrejemo olje, nanj stresemo zelje, ga potresemo s kumino Kotányi in 5 minut dušimo. Šunko na drobno zrežemo.
  3. Iz mleka, moke in masla pripravimo bešamel in ga tretjino vlijemo na dno pekača. Nanj položimo liste za lazanjo, prilijemo bešamel in potresemo z zeljem in šunko. Sledi še ena plast listov za lazanjo in nadev.
  4. Lazanjo po vrhu potresemo s sirom in pečemo pol ure na 200 stopinjah.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja