Kuhamo veliko zelenjave in pri tem uporabljamo začimbe, ki nam pomagajo pri prebavi. Vse to združuje zeljna lazanja, ki ji k lažji prebavi pomaga kumina.
Sestavine za 3 osebe:
- 600 g koničastega zelja
- 2 žlici olja
- 1 do 2 žlički cele kumine Kotányi
- 200 ml mleka (1,5 % mlečne maščobe)
- 2 žlici moke za bešamel
- 50 g masla
- 125 g kuhane šunke
- 9 listov testa za lazanjo
- 50 g naribanega sira
Priprava:
- Zelje očistimo, odstranimo trd osrednji del in ga narežemo na trakove.
- V loncu segrejemo olje, nanj stresemo zelje, ga potresemo s kumino Kotányi in 5 minut dušimo. Šunko na drobno zrežemo.
- Iz mleka, moke in masla pripravimo bešamel in ga tretjino vlijemo na dno pekača. Nanj položimo liste za lazanjo, prilijemo bešamel in potresemo z zeljem in šunko. Sledi še ena plast listov za lazanjo in nadev.
- Lazanjo po vrhu potresemo s sirom in pečemo pol ure na 200 stopinjah.