Zanimivosti

Ocvrte rezine zelene

Maja Poljšak, Maja
9. 2. 2017, 08.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sestavine za 4 osebe:

  • 2 gomolja zelene
  • sol in poper
  • 60 g zmletih mandljev (lahko tudi lešnikov)
  • 4 žlice olja

Priprava:

  1. Zeleno olupimo in narežemo na 1 cm debele koleščke. V slanem kropu jih kuhamo od 3 do 4 minute, da zelena ostane še čvrsta. Nato jih dobro odcedimo, solimo in popramo, povaljamo v zmletih mandljih in v ponvi na vročem olju po obeh straneh zlato ocvremo.
  2. Še bolje pa zeleno pripravimo tako, da med dve rezini blanširane zelene damo rezino šunke in tanko rezino gaude, vse pomočimo v stepeno jajce, povaljamo v drobtinah in zlato ocvremo.