Potrebujete:
- 250 mililitrov mleka
- 1,5 zavojčka suhega kvasa
- 600 gramov moke
- 2 jajci
- 60 gramov navadnega sladkorja
- 70 gramov stopljenega masla
- ¾ čajne žličke soli
- 2 čajni žlički cimeta
Preliv:
- 120 gramov rjavega sladkorja
- 60 mililitrov mleka
- 1 čajna žlička vaniljevega izvlečka
Nadev:
- 40 gramov stopljenega masla
- 120 gramov rjavega sladkorja
- 5 čajnih žličk cimeta
Priprava:
Mleko segrejte, vendar naj ne zavre. V toplo mleko zamešajte čajno žličko sladkorja in kvas ter pustite petnajst minut, da naraste. V moko naredite jamico, ob rob dodajte sol in cimet ter na sredino počasi vmešajte narasel kvas. Nato primešajte stopljeno maslo, razžvrkljani jajci in preostali sladkor ter testo zamesite. Na toplem naj pokrito vzhaja vsaj eno uro, da naraste na dvojno velikost. Preden testo razvaljate, pečico segrejte na 190 stopinj Celzija in namastite približno 20 x 35 centimetrov velik pekač. V kozici segrejte mleko za preliv, dodajte sladkor in ga stopite. Nato primešajte še vaniljev izvleček in vse skupaj zlijte v pekač. Vzhajano testo razvaljajte v približno 40 x 40 centimetrov velik pravokotnik. Maslo za nadev stopite, mu primešajte sladkor in cimet ter z mešanico premažite razvaljano testo. Testo zvijte in ga narežite na kolobarje, široke približno tri centimetre. Polagajte jih z odrezano stranjo nekoliko narazen v pekač. Pustite jih vzhajati od 20 do 30 minut, nato pa jih pecite od 30 do 35 minut. Ko jih vzamete iz pečice, jih po minuti ali dveh zvrnite na nepregoren pekač in postrezite.