Sestavine za 4 osebe:
- 300 g svežih listov testa za lazanjo
- 500 g mlete govedine
- 275 g rjavih šampinjonov
- 500 g pasiranega paradižnika
- 1 na drobno sesekljana čebula
- 1 korenček, na drobno sesekljan ali nariban
- 2 stroka česna
- 1 žlica masla
- 3 žlice olivnega olja
- 1 posodica čiste goveje jušne osnove
- sol in poper
- 400 ml bešamelne omake
- 100 g naribanega poltrdega sira
- 1 žlica nastrganega parmezana
Priprava:
- V ponvi na žlici olja najprej nekaj minut pražimo in mešamo šampinjone, vmes jih solimo in popramo. Ko se malo zmehčajo, jih preložimo na krožnik.
- V ponev damo dve žlici olja, sesekljano čebulo in korenček, mešamo in pražimo, da čebula postekleni, nato dodamo meso in česen ter naprej mešamo in pražimo, da se meso razdrobi in popeče. Mesu primešamo čisto govejo jušno osnovo in pasiran paradižnik, ponev pokrijemo in dušimo še 20 minut.
- Pečico ogrejemo na 190 stopinj, pravokoten pekač namažemo z maslom in dno prekrijemo s plastjo listov testa. Bešamelno omako zmešamo z naribanim sirom. Na testo damo najprej nekaj žlic mesne omake, na to nekaj žlic bešamelne omake in še malo gob. Postopek ponavljamo, da porabimo vse sestavine. Na vrhu naj bosta plast testa in bešamelne omake, ki jo nazadnje enakomerno potresemo s parmezanom.
- Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 30 do 35 minut, da se zgornja površina zlato zapeče.