Ferragosto

Zaradi gneče je rodila kar v avtomobilu

G.G./STA
16. 8. 2016, 11.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Za mladi par iz okolice italijanske Savone se je praznični vikend končal s porodom v avtomobilu. Novorojenček se je odločil na svet prijokati pred rokom, zaradi dolgih zastojev na obalni cesti od Genove proti francoski meji pa je ženska ob pomoči moža rodila kar v avtomobilu.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Mladi par se je s svojimi tremi otroki, starimi štiri, tri in dve leti, namenil praznično nedeljo preživeti na morju. Ženska je bila sicer visoko noseča, a je imela do predvidenega datuma poroda še okoli 10 dni časa, poročajo lokalni mediji.

Družina je bila na plaži, ko so se nepričakovano začeli popadki. Starša sta otroke takoj naložila v avto in jih odpeljala domov ter se hitro odpravila proti bolnišnici v kraju Santa Corona di Pietra Ligure.

A na cesti se je zapletlo. Zaradi "ferragosta", ko se v Italiji tradicionalno na dopust odpravi več milijonov prebivalcev, sta se namreč znašla v prometnem zamašku. Popadki so se stopnjevali in porod se je začel.

Mali Christopher se je tako rodil na zadnjih sedežih družinskega avtomobila, ujetega v večkilometrskem zastoju, na svet pa mu je pomagal njegov oče. Novopečeno mamico in novorojenčka so kasneje odpeljali v porodnišnico, a sta oba dobro, poročajo italijanski mediji.

Zanimivosti

varčevanje 5
Varčujmo in varujmo

Uporabite majhne trike, da si zagotovite velike prihranke

krompir 4
Pomembna je priprava

S tem vsestranskim živilom lahko celo hujšamo!

čiščenje pomivalnega korita
Leglo bakterij

Temu delu kuhinje zagotovo posvetite premalo časa! Veste, kateri je?

elastika, gumice
Elastike!

Kot pomoč pri pakiranju ali rešitev za čajne navdušence

SPAR_Svet24_LBZ-ugoden nakup - polne vrecke
Zanimivosti

Ali veste, zakaj in kaj je pametno kupovati na zalogo?

test-baterije
Test baterije

Ali polnjenje samo do 80 odstotkov res pomaga bateriji?