Zanimivosti

Tedenski horoskop: mrk prinaša dneve nemira

W.Y.
6. 3. 2016, 06.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Če verjamete ali ne, v vsakem primeru je bolje biti vsaj malo pripravljen. Preberite tedenski horoskop.

profimedia

Ta teden nam bo postregel s prvim mrkom letošnjega leta in za začetek bo to kar popolni mrk, sočasno povezan z močnimi energijami drugih planetov; astrologi po svetu ga imajo za enega od ključnih trenutkov v letu 2016. Negova povezava z največjima planetoma Jupitrom in Saturnom govori o vplivu na družbo, saj sta prav ta planeta "socialna planeta" in imata največ vpliva na dogajanje v družbi. Jupiter je pri tem v Devici (urejenost, navade, zdravje, higiena), Saturn pa v Strelcu (znanje, svoboda, religija, meje). Izpostavljeni planet je Saturn, saj je v kvadratu tako z mrkom kot z Jupitrom, to pa prinaša težnjo po kontroli kot protiutež vse bolj negotovi situaciji (globalni in marsikje tudi individualno) z namenom izboljšati ali zagotoviti občutek varnosti. Saturn pri tem sili v drugo skrajnost, v trdno strukturo in postavljanje prevelikih zahtev. Kot "izhod" iz napetosti tega tesno zaprtega lonca vrelih energij se ponuja Uran, a ta opcija ni ravno prijetna, saj ponuja rokohitrske rešitve, obljublja instantne rešitve, revolucije na mah in podobno, kar vse pa za pregreti položaj morda ni najbolje. Dnevi nemira, pretiravanja in iskanja smeri, kjer bi se rešili in ki bi nam ponudila stanje, ki smo ga bili še nedavno navajeni …


Horoskop za teden od 7. do 14. 3. 2016


OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

S prehodom vašega vladarja Marsa v znamenje Strelca boste nekoliko izgubili na ostrini, kar tudi ni slabo; dobra beseda vedno lepo in pravo mesto najde. Na splošno vam trenutna gneča planetov v znamenju Rib ne prinaša dobrih rezultatov. Kot bi si morali najprej napolniti osebne baterije, preden se spet z vso silo odpravite naprej … Če bi v srčnih zadevah želeli zamegliti položaj, je ta potencial dober, sicer pa zadržite sapo in korak, nekaj časa zdaj ne bo vse dobro.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

V ljubezni se zdi, kot da se zelo mudi ali pa da bi radi nadoknadili zamujeno, vsekakor si ne boste vzeli dovolj časa. A nič ne de, saj vam bo šlo na drugih področjih precej bolje, na primer v poslih, prijateljstvih, iskanju zvez in poznanstev, načrtovanju življenja in podobnem. Prisotnost Neptuna pri tem ravno ne pomaga, je pa res, da boste znali pri govorjenju o zamislih delati prave slike. Za investicije ali obračanje denarja je ta teden za bike izrazito slab.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

V tem obdobju neznansko veliko razmišljate o svoji življenjski poti, o uspehih in poteh do njih, o karieri, službi, poslovnih zadevah. Nekateri dvojčki se v tem času trudite delo zadržati, drugi iščete boljše opcije, tretji poleg svojega dela opravljate še kaj, četrtim konjiček v zadnjem času pomeni več kot običajna služba in si želijo prestopiti – možnosti je veliko. V partnerstvu prepir ni daleč v nobenem trenutku, paziti je treba, da ne bi nastala kaka škoda.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Teden sprememb, ki pa se potem nekako ne zgodijo. Je posredi samo to, da si ne upate, ker ne veste, kaj se bo dogajalo in kako se bo razpletlo? Finančno bodo napetosti v tem tednu manjše, bolje kot zaslužek in pritekanje denarja se vam lahko izteče pri kopičenju, obračanju ali vlaganju. Če čakate na neki denar, se kaj lahko zgodi, da ga boste dobili prav zdaj. V ljubezni bo šlo bolj na ostro, prisotna bo misel, da dolgo ne bo šlo več tako, kot si na skrivaj želite.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

V tokratnem horoskopu je videti finančno nelagodnost, morda zgolj strah pred izdatkom, ki bi lahko presegel zmožnosti. To vas bo pripravilo do akcije, nakar boste razmišljali o neki prodaji, preprodaji ali pa morda o investiciji, da v prihodnje ne bi več prišli v tak položaj. V partnerstvu (tudi poslovnem) lahko v tem času pride do zelo ugodnega preobrata, izkoristili boste ugoden veter, morda sklenili dogovor ali pa utrdili novega ter mu dodali kako novo razsežnost.  

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

V sredo in četrtek boste močno dvomili o svojih vrlinah in sposobnostih, toda petek bo prinesel informacije, da vse le ni tako črno. Ob koncu tedna se boste pomirili, v naslednjem tednu pa začeli delati oziroma spreminjati tisto, kar vas moti. Najdite nekoga, s katerim se boste lahko mirno posvetovali. Jupitrov položaj svari pred morebitno lahkomiselnostjo. Glede varnosti bo treba delati bolj sistematsko in dolgoročno. Izplača se, saj se obeta izid v vašo korist.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Teden pospravljanja in urejanja. Številne tehtnice so se v zadnjem času znašle v položaju, ko se skodelic ne da več tako enostavno vrniti v ravnovesni položaj, pod preprogo pometenega pa se je tudi že nabralo toliko, da bo treba nekaj storiti. Zanašanje na to, da se vam bo izteklo po sreči, se ta teden ne bo obneslo, kar potruditi se bo treba – za karkoli že gre. V srčnih zadevah piha dober veter vsaj do sobote, ko Venera prestopi v Ribi in bo vse postalo bolj tako tako.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Pri besedah vas ne zmanjka zlepa. Čeprav znate tudi sicer prepričati druge o nemogočih stvareh, boste tokrat prekosili sami sebe. Pa ne toliko zaradi kakšne posebne žilice, ki vam ne bi dala miru; v odnosih z drugimi se boste znašli na križišču, ko bo treba presekati staro prakso, pa naj stane, kar hoče. V ljubezni je nekaj videti prelepo, da bi bilo res. Ne govorite veliko, raje uživajte in to prinesite tudi drugim. Potrudite se, da tako stanje traja čim dlje.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Težave v službi boste tokrat dojeli izrazito kot streženje po svobodi (misli ali gibanja), jezilo pa vas bo zaradi spoznanja, kako malo bi bilo treba, da bi bilo vse drugače. V ljubezni se v dogajanje vključuje Saturn, kar lahko prinese nekaj treznosti in odgovornosti, morda vam pot prekriža resna ali pa starejša oseba. Vznesenosti in iluzij ta teden ne bo, kar na trdnih tleh boste ostali, a nikjer ni rečeno, da bi to moralo biti slabo – lahko bo celo izjemno dobro.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Tokrat se bo okoli vas dogajalo toliko nenavadnih stvari, da se prilagajanju ne boste mogli izogniti oziroma bi bilo vztrajanje na istih položajih za vas lahko neugodno. Mrk se bo zgodil na polju odnosov in tudi sprememb – tudi če jih ne marate, jih bo mrk spodbudil in se jim v prihodnjih mesecih ne boste mogli izogniti. V financah ne pričakujte preveč, za sproti bo dovolj in še za kak priboljšek se bo našlo, le da se vas denar ne bo držal, hitro se bo odvrtel naprej.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

V tem tednu boste premaknili nekaj bistvenega – morda se vam bo zapirala neka perspektiva, a se bo na račun tega na obzorju pokazala druga, prelepa priložnost. Jupiter na močnem položaju obeta velike koristi od skupnega denarja ali vlaganj, a se to ne bo zgodilo, vsaj ne zlahka. Bolj je mogoče, da bo nekaj prišlo vmes ali pa da boste samo naredili kako napako in se potem bodli s posledicami. Tudi neka zveza v teh dneh ne bo delovala čisto tako, kot bi si želeli.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

V vaše polje kariere je pravkar prestopil bojeviti Mars. Če odštejemo nekaj razdražljivosti, se bo njegov končni rezultat odrazil v vaši borbenosti in odločnosti, kar tudi ni od muh, saj imate ribe s tem pogosto težave. Če temu prištejemo še tvorne energije prisotnih Plutona in Urana, lahko ribe v tem tednu marsikaj premaknete, uredite, dosežete. Sentiment pustite spati, čas je za dejstva, argumente, akcijo. Od srede naprej bo pihal pravi veter, razpnite jadra!

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 9°47 do 6°48 do 23°48 Rib.

Merkur bo ta teden prišel od 2°33 do 14°46 Rib.

Venera bo prišla od 23°14 Vodnarja do 1°53 Rib, v katere bo vstopila 12. 3.

Mars bo prišel od 0°19 do 2°43 Strelca.

Jupiter bo retrogradno prišel od 18°30 do 17°35 Device.

Saturn bo prišel od 16°07 do 16°18 Strelca, počasi se pripravlja na obrat v retrogradno smer.

Uran bo po Ovnu prišel od 18°35 do 18°57.

Neptun bo po znamenju Rib prišel od 9°46 do 10°01.

Pluton bo šel od 17°02 do 17°10 Kozoroga.

Luna bo 7. 3. vstopila v Ribi, 9. 3. v Ovna, 11. 3. v Bika in 13. 3. v Dvojčka.

Popolni sončni mrk bo na nebu v sredo, 10. 3., ob 2.54 na 18°56 Rib.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste