Zanimivosti

Ker si jih prši kar v usta, bi njena otroka lahko ostala brez matere

J.P.
3. 12. 2015, 11.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Namembnost osvežilcev zraka je jasna. In če bi govorili o odvisnosti od njih, bi si gotovo mislili, da je njihov vonj tisti, ki ugaja. A motili bi se. Mati dveh otrok si vsebino osvežilca prši kar v usta.

Twitter
Na teden jih v povprečju izprazni dvajset, najbolj pa ji teknejo dobo ohlajeni.

Naj bo petek ali svetek – osvežilec z vonjem po sveže oprani posteljnini sedemindvajsetletnici iz Missourija v Združenih državah Amerike tekne ob vsakem času dneva. »Odvisna sem od osvežilcev zraka, njihovega okusa. A le od tistega z vonjem po oprani posteljnini,« je povedala Evelyn. Kar pa ne pomeni, da mati dveh otrok ni poskusila tudi drugih vonjev. »Poskusila sem tudi druge, a mi niso teknili. Le malokateri je istega vonja in okusa. Tisti z vonjem po cimetu ni takšnega okusa, tisti z vonjem po jabolkih tudi ne.« Izjema je le, kot že rečeno, tisti z vonjem po posteljnini – v zadnjih treh letih ni bilo dneva, da ga ne bi uživala. Evelyn, prodajalka v trgovini s pohištvom, je priznala, da si razpršilce skrije po prodajalni – stalno jih sicer hrani v svoji mizi ter v blagajni –, da so ji vedno pri roki, kadar začuti potrebo po osvežitvi. Na teden jih v povprečju izprazni dvajset, najbolj pa ji teknejo dobo ohlajeni.

Twitter
Vsebine osvežilcev zraka se loteva na dva način.

Na dva načina

Vsebine osvežilcev zraka se loteva na dva načina. Prvi je neposredno iz pločevinke, ki mora biti primerno ohlajena, vsebino pa ulovi kar z jezikom. Druga možnost je, da vsebino iz pločevinke nanese v kozarec z zdrobljenim ledom in jo tako zaužije. »Takrat me preplavi občutek dovršenosti – končno imam tisto, po čimer sem hrepenela, in vse je v najlepšem redu,« je povedala Evelyn. Okus za osvežilce je razvila povsem slučajno – »iz zasede« je rob njenega kozarca popršil senzorični osvežilec in tako ga je prvič okusil. Svoje pa je naredil tudi vonj, saj jo spominja na njeno otroštvo. Zato je potreba, ko ji je umrla mama, postala le še toliko bolj izrazita. V uživanje osvežilcev je hotela prepričati tudi svojega zaročenca Rickyja. Ta je sicer vsebino osvežilca poskusil, a mu, kot je dejal, uživanje mila – na kar ga je spominjal okus – ne ugaja ravno.

Skušala bo premagati svojo odvisnost.

Ogroža svoje zdravje

Čeprav je voda osnova večine osvežilcev zraka, pa ti vsebujejo sestavine, ki niso primerne za uživanje, med drugim natrijev fosfat, propan in izobutan. Slednja se običajno uporabljata kot gorivo v pečeh za taborjenje. Z uživanjem osvežilcev zraka torej resno ogroža svoje življenje, česar pa se prej ni zavedala – to ji je v oddaji 'Moj nenavaden odvisnik' razkril dr. Robert McMahon. Sedaj bo, kot je dejala, skušala premagati svojo odvisnost, da njena sinova ne bosta ostala brez matere.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste