Zanimivosti

Rekordno število tekačev na 4. Triglav teku

nn
14. 9. 2015, 11.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

2000 udeležencev je v soboto v okviru že tradicionalnega športnega praznika Zavarovalnice Triglav pokazalo svojo spretnost, hitrost in tekaško pripravljenost. Tekači so v parku Brdo pri Kranju ob navijanju spremljevalcev in znanih slovenskih športnikov za dober namen uspešno premagali razdalje – najmlajši 300, najbolj pripravljeni pa kar 21 tisoč metrov.

Mediaspeed
4 številke za 4 leta Triglav teka:
- 5500 tekačev je v štirih letih teklo po neokrnjeni naravi parka Brdo.
- 10 zdravstvenim ustanovam je Zavarovalnica Triglav z donacijami pomagala pri nakupu opreme.
- 1:25:56 je rekorden čas na 21-kilometrski preizkušnji v ženski kategoriji in 1:10:34 v moški.
-9120 plastenk vode smo do zdaj razdelili tekačem na Triglav teku.

Na edinstveno traso po notranjosti parka Brdo se je na drugo septembrsko soboto podalo rekordno število tekačev vseh generacij. Med njimi tudi mladi upi, vrhunski športniki – ambasadorji Triglav teka in promotorji zdravja.

Obetavni športniki v sestavi atleta Naceta Pleška in Matije Muharja ter plavalca Vita Vodenika so poslovni štafetni tek premagali v času 48:30. Smučarska tekačica Vesna Fabjan je pretekla 10 kilometrsko preizkušnjo, skakalec Jurij Tepeš pa 21 kilometrsko.

Ob progi se je zbrala množica navijačev, med njimi tudi biatlonska reprezentanca z Jakovom Fakom in Tejo Gregorin na čelu, naš najboljši deskar na snegu Žan Košir in smučarski skakalec Peter Prevc.

»Za spremembo je lepo biti v vlogi, ki jo skozi celotno sezono najbolje obvladajo naši zvesti spremljevalci – v vlogi glasnega navijača,« sta si bila enotna lanskoletna dobitnika olimpijskih kolajn Prevc in Košir. Slednji je še dodal: »Triglav tek popestri prvi jesenski mesec. Narava je prečudovita, družba še boljša, namen, biti dobrodelen in hkrati športno aktiven, pa neprecenljiv. Veseli me, da družine skupaj premagujejo kilometre in se spodbujajo, uživajo na svežem zraku in so aktivne. Naj tako ostane skozi vse leto«.

Mediaspeed

Aktivno dobrodelni

Koširjevemu mnenju se je pridružil tudi član uprave Zavarovalnice Triglav Tadej Čoroli, ki je ob predaji donacije štirim slovenskim porodnišnicam povedal: »Kot rekreativnemu tekaču mi je v veselje, da lahko v okviru tovrstnih prireditev združimo športno aktivnost z dobrodelnostjo. V Zavarovalnici Triglav se vseskozi trudimo s svojimi dejanji pozitivno vplivati na družbo. Danes smo tako v edinstvenem okolju znova povezali generacije ter na poseben način poskrbeli za novorojenčke in njihove mame. Družbena odgovornost zavarovalnice je vtkana v naše poslovne korake ter predstavlja eno naših ključnih vrednot in strateških usmeritev.«

Mediaspeed

Za lepši začetek najmlajših

Predstavniki kranjske, novomeške, murskosoboške in slovenjgraške porodnišnice so (s)prejeli donacijo v skupni vrednosti 10.000 evrov. Silvestra Kašnik Čas, namestnica predstojnice Oddelka za ginekologijo in porodništvo  Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, je ob tem povedala: »Dobrodelnost, ki jo živi Zavarovalnica Triglav, nas v teh dneh še posebno veseli. Zavedamo se, da v skrbi za paciente nismo sami in s prejeto donacijo bomo kupili diagnostične aparature na Oddelku za ginekologijo in porodništvo. Zdravstveni nadzor bo tako prijaznejši do pacientk in tudi do zaposlenih, saj bo oskrba hitrejša in natančnejša, osebje pa bo pridobljeni čas lahko namenilo pacientkam«.

Najboljši so bili…

Zmagovalca 4. Triglav teka na 10 kilometrov sta bila med ženskami Einfalt Lea s časom 37:38 in Vigen Hattestadt Ola med moškimi z rezultatom 33:59. Na 21 kilometrov sta bila najboljša Juhart Katja (čas 1:25:56) in Švab Boštjan (čas 1:16:14).

Zavarovalnica Triglav je zmagovalcema v ženski in moški kategoriji na 10 kilometrov podarila desetletno življenjsko zavarovanje v višini 50.000 EUR, zmagovalcema na najdaljši progi pa desetletno življenjsko zavarovanje v višini 100.000 evrov.

Na družinskem teku se je zmage veselila družina Bertoncelj, na poslovnem teku trojk pa ekipa Meridian-Fit (v postavi Miha Koprivec, Jernej Jarc, Matevž Vidmar).

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste