Zanimivosti

To naj bi bil človek, ki je ubil Marilyn Monroe, ampak ...

R.T.
17. 8. 2015, 12.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Ena najbolj šokantnih novic o Marilyn Monroe, ki so v zadnjih desetih letih dosegle svet zabavne industrije, naj bi bila rezultat dobre volje Normanda Hodgesa, 78-letnega upokojenega agenta Centralne obveščevalne agencije.

Twitter

V času, ko je bil hospitaliziran v Splošni bolnišnici Sentara v Norfolku v Združenih državah Amerike, naj bi namreč postregel z verjetno najbolj šokantnim priznanjem v zgodovini snemalnih naprav in nekdanjih agentov Centralne obveščevalne agencije (CIA). Normand Hodges (med leti 1959 in 1972 je v službi ameriške vlade pokončal sedemintrideset ljudi) naj bi tako dejal, da je bil član majhne skupine agentov, zadolžene za atentate. In kdo je bila edina ženska, katere se je kadarkoli odkrižal? Nobena druga kot svetlolasa ljubljenka množic Marilyn Monroe. A niso bile veze z ameriškim predsednikom Johnom F. Kennedyjem tiste, ki so jo stale življenja, ampak dejstvo, kot naj bi dejal Hodges, da je spala s Fidelom Castrom in tako postala preveliko tveganje za ameriško državno varnost.

Ogrožena državna varnost

»Imeli smo dokaze, da je Marilyn Monroe spala ne le s Kennedyjem, ampak tudi s Fidelom Castrom,« naj bi povedal Hodges, ki je Centralni obveščevalni agenciji posvetil enainštirideset let svojega življenja. »Jimmy Hayworth, moj nadrejeni, mi je dejal, da mora umreti, njena smrt pa da naj izgleda kot samomor ali pa kot smrt zaradi prevelikega odmerka drog oziroma zdravil. Ženske do takrat še nisem ubil, a sem ubogal ukaze. To sem naredil za Ameriko! Komunistom bi lahko posredovala strateške informacije, česar pa seveda nismo mogli dopustiti.«

»Imeli smo dokaze, da je Marilyn Monroe spala ne le s Kennedyjem, ampak tudi s Fidelom Castrom.«

Sam najpomembnejša priča

Normand Hodges, domnevno podkovan v ostrostrelstvu in borilnih veščinah, dejanja menda ni obžaloval. Kmalu po izjavi naj bi ga pridržali agenti FBI – ti naj bi dejali, da njegovo priznanje jemljejo izredno resno. Prebrati je bilo mogoče, da je preiskava, ki je že v teku, ne bo enostavna. Obstajalo naj bi namreč le malo zapisov o tako občutljivih aktivnosti, večina vpletenih pa da je že pokojnih. Tako naj bi bil najpomembnejša priča v tem primeru kar Hodges sam. Major James Hayworth, domnevno njegov nadrejeni, naj bi zaradi odpovedi srca umrl leta 2011. Prav tako naj bi bila pokojna dva od treh drugih atentatorjev v službi Centralne obveščevalne agencije, ki naj bi ju imenoval Hodes. Zadnji, stotnik Keith McInnis, je domnevno mrtev, saj naj bi bil pogrešan od leta 1968. 

A vse bolj se zdi, da je bila celotna novica samo potegavščina. Izkazalo se je namreč, da je moški na fotografiji v resnici Michael Tyrrell – kriminalec, priklenjen na posteljo.

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste