Zanimivosti

Tedenski horoskop: Nadoknadili bomo zamujeno

Ž.X.
21. 6. 2015, 07.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V tem tednu si bomo lahko oddahnili vsaj od ene težave zadnjega časa, retrogradnosti Merkurja, ki je bila tokrat v znamenju Dvojčkov in zato bolj neprijetna kot navadno.

Arhiv Svet24

Merkur bo v tem tednu že dovolj hiter, da bodo do izraza prišli drugačni načini njegovega delovanja, zato dogajanja in sprememb ne bo manjkalo. Večinoma bomo lahko nadoknadili zamujeno in se lotili vsega, kar je v zadnjih tednih čakalo bodisi zato, ker smo se morali ubadati s kakimi problemi za nazaj, bodisi zato, ker je bilo na naši poti preveč ovir za napredek. In ker se bo sredi tedna na nebu vzpostavil še prvi krajec, je prav ta teden eden od boljših v letu za začetek česarkoli novega, za objavo ideje ali proizvoda, odprtje podjetja, društva ali lokala, za začetek kampanje in podobno.

Še vedno bodimo pozorni na dezinformacije, saj Merkurju zdaj nekoliko nagaja Neptun, a ta vpliv bo proti koncu tedna vse manjši. Venera in Jupiter, najbolj svetli piki na večernem nebu, bosta ves teden prebila vse bolj skupaj, ker se bo to dogajalo v znamenju leva, bo to dobro za vse zaljubljene, pa tudi za tiste, ki imajo v sebi ustvarjalno žilico; ne samo da lahko ustvarijo kaj lepega, ampak lahko to postane tudi zelo uspešno.

Tedenski horoskop od 22. do 29. 6. 2015

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Težišče vašega zanimanja se bo v tem tednu prestavilo na stare, že znane, domače oziroma varne teme. Bližina Marsa, vašega vladarja, in sonca ne bo zmanjšala vaše prodornosti in odločnosti, le napredovanje bo šlo po bolj odmerjenih korakih, upoštevajoč bližnje in njihove potrebe. Če niste začrtali letošnjega dopusta, boste to storili zdaj. Za umetnike in igralce med ovni je ta čas odličen, zlasti za tiste, ki delujejo doma ali znotraj kake ustanove.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Vaša Venera je trenutno precej razpeta, tokrat med ustvarjalnimi energijami in idejami, ki napovedujejo razcvet in napredovanje, po eni strani ter zavestjo, da se tukaj, doma, tega ne bo dalo doseči. Razmišljali boste o tem, da bi kam odšli in začeli čisto na novo, iz nič; čutili boste notranjo moč, s pomočjo katere lahko naredite vse in karkoli. Nekaj pomembnih premikov boste naredili na področju odnosov z drugimi, na katerem bodo prevladovale povezovalne energije.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Čas, ki ste ga že komaj čakali – čas za dogajanje! Seveda se boste hlastno lotili desetine stvari in skladno z zmožnostmi zaključili le malo od tega, toda v tem času je bolj pomemben adrenalin, zavest, da zmorete in da se vam stvari odpirajo. Pazite se, da vas kdo ne zavede v napačno smer, na primer z neko nepravilno informacijo; ni nujno, da bi bilo to namerno, s takimi manevri lahko izgubite ogromno časa in energije.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Marsov prihod v vaše znamenje vsekakor prinaša dodatno zalogo energije za izpeljavo stvari, ki so čakale na pravi trenutek. V partnerstvu oziroma zakonu lahko pride do nalaganja prevelikih bremen, ker boste prepričani, da to morate narediti prav vi, mogoče je tudi obtoževanje vsevprek zaradi svoje obrambe. Svetovati bi vam bilo treba, da zamrznete morebitne slabe odnose na točki, ki lahko počaka bolj ugoden veter za razreševanje problemov.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Tudi če sta Venera in Jupiter v vašem znamenju postavljena še tako ugodno, to še ne pomeni, da bo vse šlo kar samo od sebe. Varčevati bo treba z energijo in iti po varnih stopinjah. Ker se vam bo tak napredek zdel premajhen za vaše bleščeče potenciale, se lahko zgodi, da ne boste opravili niti tistega, kar navadno obvladujete z levo roko. V ljubezni veje dober veter, če pa greste skupaj kam na pot ali dopust, bi to moralo biti nekaj najlepšega v zadnjem času.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Naloge v službi bodo take, da ne boste vedeli, kako se jih lotiti, kanček hladnokrvnosti (dober potencial tega tedna) lahko reši težave; naredite stvari po svoje. V partnerstvu je videti neko nejasnost ali celo razočaranje, bi pa bilo dobro najprej pomesti pred svojim pragom, preden greste karkoli razčiščevat. Ljubezen se bo v tem tednu mešala s prijateljstvom, ni pa rečeno, da bo to kaj slabega, vsekakor bo zanimivo.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Marsov prehod v Raka se bo vam poznal na področju poslov in statusa, kamor boste vložili več energije, pri čemer bodo rezultati nekoliko počasnejši, a vseeno vse boljši. Informacije, ki jih boste iskali za razširitev ali večji uspeh, se bodo izkazale za nezadostne, pomislili boste, da samo veste več od tistega, kar boste našli. V pomoč vam bodo zveze in poznanstva, tega pa ne iščite v zvezi z nepremičninami, posestjo ali reševanjem domačih problemov.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Trenutno ste nagnjeni k prevzemanju prevelikih bremen nase, s tem da drugi tega niti ne opazijo, kaj šele da bi ta trud cenili. V ljubezni bo nekaj prelepo, da bi bilo res, bilo bi dobro, če bi znali ostati na trdnih tleh, kajti tako vrnitev v realne okvirje ne bo težavna. V poslih so mogoči hitri premiki na bolje čisto po sreči, po vsakem pa se ustavite in premislite o naslednjem koraku, ne bo šlo ves čas samo navzgor.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Dogajanje okoli vas v tem času ni toliko odvisno od vas kot od drugih, ravnotežje lahko vzdržujete z dobro voljo, pozitivnim pristopom in koristnimi nasveti, kmalu pa bodo ljudje od vas pričakovali tudi bolj konkretne rezultate, zato razmišljajte tudi v tej smeri. Povezanost s tujino, tudi če samo prek spleta, je za vas lahko izredno ugodna, znanje jezikov se lahko izkaže kot izjemna priložnost za napredek. Za igre na srečo je ta teden zelo ugoden, če boste le korakali po pameti.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Vaš dolgoletni »gost« Pluton vas bo navdajal z občutkom, da je prav od vas odvisno, kako se bodo zadeve uredile. Pa navadno ni tako, zato naredite le tisto, kar je v resnici vaše, in ne skačite ob vsaki malenkosti pomagat tistim, ki ne dohajajo. Za vašo samovoljno pomoč vam tako in tako nihče ni hvaležen, kvečjemu s tem lepo navajate ljudi, da boste to počeli tudi še naprej … V ljubezni veje dober veter; če le pričakovanja niso prevelika.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Spremembe, ki se kažejo na obzorju, boste večinoma lahko izpeljali samo v sodelovanju z drugimi, zato preklopite svoj način delovanja s »solo« na timsko delo. Venera in Jupiter vam namreč od drugih prinašata veliko dobrega in popolnoma mimo bi bilo zanemariti tako dobre priložnosti za boljše rezultate. V srčnih zadevah je videti nekaj zamegljevanja ali v najboljšem primeru idealiziranja, od tu do razočaranja pa ni daleč.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Zanašanje na stare in preizkušene poti se ne bo dobro obneslo, zdi se, da se boste morali opogumiti in si utreti kako novo stezo. K sreči zmedenost ne bo trajala več kot nekaj dni, že konec tedna boste bolj trdno na svoji poti. Za ukvarjanje s športom in oblikovanje telesa čas ne more biti boljši, kot je. V ljubezen boste vložili veliko sveže energije, in če boste pri tem jasni in dorečeni, bi se moralo razplesti odlično.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 0°13 do 6°53 Raka.

Merkur bo ta teden prišel od 8°18 do 15°09 Dvojčkov.

Venera bo prišla od 14°36 do 19°57 Leva.

Mars bo prišel od 28°13 Dvojčkov do 2°56 Raka, v katerega bo vstopil 24. 6.

Jupiter bo prišel od 18°45 do 19°56 Leva.

Saturn bo retrogradno prišel od 29°34 do 29°11 Škorpijona.

Uran se bo premaknil od 20°02 do 20°12 Ovna.

Neptun se bo ta teden komaj kaj premaknil, retrogradno od 9°48 do 9°45 Rib.

Pluton bo šel retrogradno od 14°37 do 14°27 Kozoroga.

Luna bo 24. 6. vstopila v Tehtnico in 26. 6. v Škorpijona.

Prvi krajec bo na nebu v sredo, 24. junija, ob 13.02 na 2°38 Tehtnice.

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste