Zanimivosti

Preizkusite se v smučarskih poletih! Lahko skočite dlje kot Peter Prevc?

K.S.
19. 3. 2015, 15.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ste si od nekdaj želeli skočiti s planiške velikanke in poleteti kot slovenski orli? Ta vikend lahko to izkusite s pomočjo virtualne resničnosti, ki spominja na znanstveno fantastiko.

vikersund.no

Več informacij na www.planica.tv.

Zavarovalnica Triglav omogoča edinstveno izkušnjo smučarskih poletov s pomočjo virtualnih 3D očal Oculus Rift.
Preizkusili so jih tudi slovenski skakalci Peter Prevc, Jurij Tepeš in Franci Petek, ki so nad njimi navdušeni. Izkušnja z virtualnimi 3D očali je trenutno daleč najboljši približek dejanskemu skoku v Planici, na legendarnem prizorišču v dolini pod Poncami.

V virtualnih poletih se lahko preizkusite tudi vi, 21. in 22. marca v ljubljanskem Cityparku, najboljše čakajo nagrade!

Peter Prevc, dvakratni dobitnik olimpijske kolajne z iger v Sočiju 2014 in zmagovalec lanske zadnje tekme sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici, je ob preizkusu 3D virtualne izkušnje smučarskih poletov dejal: »Zelo sem vesel, da se je končno naredil en velik korak naprej. Zdi se mi fino, da bi to poskusilo čim več ljudi, saj gre za enega najboljših načinov, da se pobližje spogledaš s Planiško letalnico.«

Triglav je Planica in Planica je Triglav

V Zavarovalnici Triglav že 115 let skrbijo za varnejšo prihodnost generacij zavarovancev, več kot 45 let pa so sestavni del zgodbe o Planici. To jim omogoča izjemno prepoznavnost, tako doma kot tudi širše. Podobno je tudi aplikacija logotipa Zavarovalnice Triglav v izteku na snegu postala sestavni del zimske kulise v dolini pod Poncami.

Največja slovenska zavarovalnica je že od nekdaj povezana z vrhunskim športom in več kot desetletje aktiven partner Smučarske zveze Slovenije, s katero uspešno in plodno sodeluje: kot zlati pokrovitelj nordijskih disciplin in sponzor biatlonske reprezentance. Poletom v Planici je zvesta že 46 let (od leta 1969) in predstavlja nepogrešljiv del vseslovenskega praznika v dolini pod Poncami, v letu 2015 pa je tudi zlati sponzor Planice.

Že več kot 30 let skrbi za druženje športnih zanesenjakov vseh generacij in tudi letos ostaja zvesta tradiciji pod sloganom Triglav generacije v Planici. Dan otrok v Planici je vsako leto nekaj posebnega, navdušenje mladih pa bržkone edinstveno doživetje za marsikoga. Kot ponosni gostitelj Triglav generacij v Planici bo Zavarovalnica Triglav tudi letos v dolino pod Poncami z več kot 60 avtobusi pripeljala več kot 3000 otrok iz vse Slovenije. V vseh teh več kot 30 letih pa ocenjujejo, da so v Planico peljali že okrog 80.000 ljudi. Želijo, da se otrokom iz vseh socialnih okolij omogoči ogled planiškega spektakla. Z dogodkom pa mladino tudi ozaveščajo, navdušujejo za šport in zdrav način življenja, jo učijo in spodbujajo, da se druži med seboj in spoznava.

Planica, Planica, snežena kraljica …

Pravijo, da naj bi vsak Slovenec vsaj enkrat osvojil Triglav, obiskal globine Postojnske jame in doživel polete v Planici, ki velja za zibelko smučarskih skokov. Letos s prenovljenovelikankolegendarnih bratov Gorišek, ki sta se je več kot odlično lotila Janez Gorišek in njegov sin Sebastjan, obljublja rekordne polete, tudi do 254 m daleč. Dolina pod Poncami je tudi sicer sinonim za najdaljše polete orlov, zato si brez nje ni mogoče zamisliti sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih. Planica je kar šestkrat gostila Svetovno prvenstvo v smučarskih poletih in bila lastnica svetovnega rekorda v različnih obdobjih, najdlje od marca 1985 do februarja 2011. Tudi letos bodo v Planici ob največjem slovenskem športnem prazniku, med 19. in 22. marcem, tekmovalno sezono zaključili najboljši smučarski skakalci sveta, v dolini skakalnic pa se bo ponovno zbrala množica športnih navdušencev.

Estrada

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste