Konec novembra prihaja v Slovenijo svetovno znan kuharski mojster in mojster sladic, Rudolph Van Veen, ki ga večina Slovencev pozna iz kuharskih oddaj na televiziji 24Kitchen. Karizmatični kuhar bo tokrat ekskluzivno pripravil kar dva edinstvena šova, ki bosta obiskovalce popeljala skozi njegove klasične recepte. Hkrati pa bo Rudolph na obeh dogodkih – 22. novembra v Marmorni dvorani Gospodarskega razstavišča – podpisoval svojo prvo knjigo v slovenščini Rudolph kuha. Nizozemski profesionalni kuhar in pek Rudolph van Veen je bil rojen v Belgiji, odraščal pa je na južnem Nizozemskem.
Že pri rosnih enajstih letih se je odločil, da bi rad postal kuhar. Študiral je na kulinarični univerzi v kraju Breda na Nizozemskem, kjer je leta 1985 diplomiral z najboljšo diplomsko nalogo. Že na začetku svoje kulinarične kariere je sodeloval na gastronomskih dogodkih in tekmovanjih. Te izkušnje in preizkušnje so vplivale na njegov navdih in služile za raziskave ter nove podvige. Ne samo njegova radovednost, ampak tudi njegov ustvarjalni instinkt ga je pozval, naj obišče številne dežele in različne kulture, kjer je srečal veliko uglednih kuharjev po celem svetu.
Sprva je večinoma sodeloval na različnih tekmovanjih ali predstavitvah, pogosto za mednarodno občinstvo, pozneje pa vse bolj pogosto kot član številnih kuharskih žirij. Bolj kot nagrade, ki si jih je prislužil skozi ves ta čas, Rudolph meni, da so številni mednarodni stiki z uglednimi strokovnjaki največji zakladi njegove profesionalne kariere. Pri rosnih sedemindvajsetih letih, po natanko desetih letih delovnih izkušenj je prejel največjo nizozemsko kvalifikacijo na svojem področju – Certified Master Chef. Leta 2000 pa je Rudolph začel še svojo televizijsko kariero na nizozemski televiziji. Nadarjeni mojster še danes na najboljši način prikazuje in deli svojo strast za kuhanje in pripravlja pecivo za široko občinstvo.