Zanimivosti

Namesto navadne nepredelana morska in himalajska sol

Sašo Avramovič/Revija Anja
30. 9. 2014, 21.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Žal je veliko zdravju škodljivih sestavin, ki jih vsakodnevno dodajamo prehrani, še vedno v naši kuhinji. Govorimo predvsem o beli moki, sladkorju in soli.

Profimedia

To so sestavine, ki jih večina vsakodnevno vključuje v svojo prehrano. Pogosto uživanje naštetih sestavin po mnenju mnogih strokovnjakov resno ogroža naše zdravje.

hipno-diploma, hipnoza

Njena.si

Inina zgodba: to je recept za njeno popolno preobrazbo

Navadna kuhinjska sol je natrijev klorid, ki vsebuje samo dva elementa, himalajska pa vsebuje kar 84 elementov, ki so koristni za telo. 

Sem torej spada tudi kuhinjska sol oziroma krajše sol, ki je skoraj nujna sestavina večine jedi, pogosto tudi sladkih. Sol lahko recimo pri pretirani uporabi resno poveča tveganje za srčno-žilne bolezni. Pri njeni uporabi moramo zato upoštevati nasvet 'manj je več', predvsem pa namesto predelane kuhinjske uporabljajmo bolj zdravo himalajsko sol in nepredelano morsko sol. Navadna kuhinjska sol je natrijev klorid, ki vsebuje samo dva elementa, himalajska pa vsebuje kar 84 elementov, ki so koristni za telo. Nepredelana morska sol ravno tako vsebuje veliko mineralov in mikroelementov, ki pa se porazgubijo, če je sol predelana. Veliko uslugo si bomo zagotovo naredili že, če ne bomo prekoračili dnevne količine (5 gramov oziroma ene čajne žličke) soli. 

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost