Čas priprave: 20 min.
Čas mariniranja: čez noč
Čas pečenja: 10 min.
Sestavine: za 4 osebe
Sestavine:
- 2 stroka česna
- 30 g svežega ingverja
- 250 g posnetega jogurta
- 2 žlici karija v prahu
- 1 žlička mletega cimeta
- kajenski poper
- 1 žlica olivnega olja
- 4 žlice limoninega soka
- 1 kg piščančjih prsnih filejev (brez kože in kosti)
- 36 češnjevih paradižnikov
Priprava:
Česen olupimo in stremo. Ingver olupimo in na drobno sesekljamo. V skledi zmešamo jogurt, ingver, kari, cimet, kajenski poper, olje in limonin sok. Piščančje fileje narežemo na 2,5 cm velike kocke. Damo jih v skledo z jogurtovo marinado in premešamo, da se meso z vseh strani obda z marinado. Skledo pokrijemo s prozorno folijo in postavimo čez noč v hladilnik. Marinirane piščančje koščke nabadamo menjaje s češnjevimi paradižniki na 12 lesenih nabodal. Piščančja nabodala pečemo v pečici pod žarom in jih pri tem obračamo: pečena so, ko z vseh strani zlato porjavijo. Solimo in popramo jih, šele ko so pečena. Ponudimo s svežo solato ali poljubno zelenjavo in hrustljavim kruhom.