Zanimivosti

Kot volkodlak

J.P.
12. 11. 2013, 19.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Večina primerov 'resničnih' volkodlakov le redko prepriča. Obstaja pa primer iz leta 1983, ki sta ga proučevala slavna demonologa Ed in Lorraine Warren. Vendar pa primera ne gre izpostavljati le zaradi njegove nedavnosti, ampak velja omeniti tudi, da naj bi bila na delu tudi demonska obsedenost.

Raziskovali so primer Billa Ramseyja. Prvič naj bi ga nekaj demonskega obsedlo pri rosnih devetih letih. Bil je igriv otrok, ki je večino časa preživel na dvorišču za svojim domom v Londonu. Neke nedelje je pa ga je med igro po celotnem telesu spreletel hlad. Sledil je dušeč smrad. Kmalu se je spet počutil normalno, le da je bilo nekaj drugače.

Nepojasnljiva nadnaravna moč

Nič več se ni počutil kot devetletnik. Stal je, negiben. Telesna temperatura mu je znova padla, v glavi pa so se mu risale podobe volka. Polastila se ga je jeza: padel je in se pobral, nato pa bes usmeril proti ograji in jo izruval. Njegovi starši so se v strahu zatekli v hišo, dokler ga ni jeza minila. Sčasoma so ga spustili v hišo, o incidentu pa niso nikdar govorili in sčasoma so nanj tudi pozabili.

Nikoli ne reci nikoli

Billovo življenje se je povrnilo na ustaljene tire. Poročil se je, dobil hčerko in se preživljal kot tesar. Na ponedeljkov večer 5. decembra 1983 pa ga je med vožnjo zvila bolečina v prsnem košu. Polastil se ga je hladen znoj, njegovo dihanje je bilo neenakomerno.

Demon ali duševna motnja?

Pohitel je proti bližnji bolnišnici Southend. Na urgenci sta ga sprejeli medicinski sestri, ki pa sta odskočili v smrtnem strahu, ko se je iz Billovih ust izvil živalski krik. V naslednjem trenutku je zasadil svoje zobe v komolec ene izmed njiju. Na pomoč sta jima prišla policist in pripravnik, ki sta Billa uspela privezati na posteljo. Na poti v psihiatrično bolnišnico je Bill prišel k zavesti. Dogajanja v bolnišnici se ni spominjal.

Eksorcizem

Demonologa Ed in Lorraine Warren, raziskovalec paranormalnega John Zaffis in Billova žena Nina so se zbrali v cerkvi, da bi prisostvovali Billovemu eksorcizmu. Prisotna sta bila še David Alford in John Cleve s časopisa The People. To za škofa Roberta Mckenna ni bilo prvo izganjanje hudiča. Za vsak primer je najel policiste, če bi Bill postal nasilen.

Volčje obnašanje

S štolo se je dotaknil Billovega čela, nato pa tesno prijel njegovo glavo in ukazal demonu, naj ga zapusti za vedno. Bill se je tresel; ko mu je škof ob obraz pritisnil razpelo, je začel renčati. Škof se je umaknil in začel govoriti v latinščini, Bill pa je postajal vse šibkejši. Ko ga je demon zapuščal, je še zadnjič zarenčal. Počutil se je očiščenega in razbremenjenega. 

Estrada

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste