Poletje mnogim najljubši čas, čas piknikov in čas veselja. Različne želje in priložnosti nas vedno znova pripeljejo do raznolikih kulinaričnih izzivov in situacij, kjer se moramo izkazati kot dober kuhar in gostitelj. Tako se jedi z žara vedno prava rešitev za naše poletne podvige.
Kljub velikim opozorilom medijev, da hrana pečena na žaru povzroča raka, le ta še vedno ostaja priljubljena in večna. Jedi z žara so v nas ljudeh tako močno zakoreninjene, da se težko odpovemo vsem dobrotam, ki jih žar ponuja. Tako se ob poletnih dnevih, mesecih prepuščamo sončku, kulinariki in izbrani družbi. Še vedno je hrana eden izmed največjih razlogov za druženje ljudi. Ne samo na domači terasi, ampak tudi kot izlet na prosto, je več kot dobra ideja za peko jedi z žara.
Bogato okolje naše pokrajine, bližina rek in jezer, planote so samo ene izmed neštetih lokacij. Na žaru lahko pripravljamo skoraj vso hrano, izbor hrane pa je odvisen od vašega okusa in želja. Od mesnih jedi, ribjih jedi, zelenjave in še več. Vsestranskost slovenskega okolja in narave nam daje brezmejne možnosti za organizacijo piknika po vaši želje. Bogata kulinarična dediščina, ki jo dopolnjuje vrhunska ponudba doma pridelanih vin so več kot dober razlog, da naložimo žar, družino, prijatelje in se odpeljemo v neznano.
Gurmanski svet - vsak dan - v časopisu SVET24.