Matic je povedal, da je prinesel bolj delikatesne, ne toliko hudo pikantnih omak, Klemen pa je moral, če ni želel odgovoriti na kakšno »pikantno« vprašanje, poskusiti omako. Voditeljica Nuša Cerar je bila njegova izzivalka, Žana Vidmar pa izpraševalka.
Kdo naredi boljšo nedeljsko kosilo, mama ali tašča – že prvo Žanino vprašanje je bilo za Klemna prehudo. Rajši je poskusil pikantno sadno omako, z okusom po hruškah. In užival v okusu. Sledilo je še hujše vprašanje, katera se poljublja boljše, tašča ali mama, in Klemen je rajši spet na jezik dal hudo pekočo omako. Za omilitev po pokušanju je imel mleko, ki vsaj malo oblaži pečenje v ustni votlini, a če bi spil mleko, bi izgubil izziv, na mizi pa je bilo tudi vino s čilijem. Kako naj bi pomagalo to vino?
Žana in Matic sta res postavljala huda vprašanja, Matic je predstavljal stopnjo in okus omakic, Klemen in Nuša pa sta kar uživala v pokušanju, nekako niso bile dovolj hude zanju. Dobila sta edino rdeča lica in rahlo »moker« pogled. Ko sta prišla do omake Ko jagenjčki obmolknejo, sta jo najprej zelo hvalila, nato pa je Nušo pričelo hudo peči. Klemen pa je jedel in »cmokal« brez težav. A ker je Nuša dama in začetnica pri pokušanju, jo je Matic vseeno razglasil za zmagovalko pikantnega izziva.
Žana pa je na koncu poskusila pikantno vino. Za nagrado, ker je Klemnu postavljala tako neodgovorljiva, zahtevna vprašanja. V oddaji se je oglasila še voditeljica Mojca Mladenović, ki je povedala, kako jo je Klemen povabil k sebi, naročil nepalsko večerjo, in rakci so bili tako tako pekoči, da so ji odprli čisto nove dimenzije okušanja, doživljanja, in preživljanja uric na stranišču. Skratka, Klemna Bunderle s pekočimi zadevami ne boste spravili v jok!