Palačinke z mesom in papriko
Sestavine za 8-12 kosov
500 g svinjskega fileja
2 čebuli
po 2 rdeči in rumeni papriki
1-2 feferona
1 šopek drobnjaka
sestavine za palačinke po osnovnem receptu
2 žici olja
4 žlice sojine omake
200 ml zelenjavne juhe
sol
Priprava
Meso narežemo na majhne trakove. Čebulo olupimo in narežemo. Paprike in feferone operemo, razpolovimo in očistimo. Paprike narežemo na trakove, feferona pa na tanke obročke. Drobnjak operemo, osušimo in narežemo.
Pripravimo testo za palačinke, kot je opisano v osnovnem receptu, spečemo palačinke in jih damo na toplo.
V veliki ponvi segrejemo 1 žlico olja, dodamo meso in ga na močnem ognju med mešanjem pražimo 5 minut, nato pa vzamemo iz ponve. V ponev zlijemo preostalo olje in na njem prepražimo čebulo. Dodamo papriko in feferone ter pražimo še približno 5 minut. Vmešamo sojino omako, prilijemo zelenjavno juho in zavremo.
Meso vmešamo v zelenjavo, na hitro segrejemo in po okusu osolimo. Preden ponudimo, vmešamo še drobnjak in palačinke nadevamo.